Cum se negociază concursurile de angajare în Ministerul Dezvoltării. Cât costă un post de funcționar superior: ”Mă, tu realizezi că tu n-ai știut nimic pe lângă?”

Joi, 05 Mai 2022, ora 04:25
1106 citiri
Cum se negociază concursurile de angajare în Ministerul Dezvoltării. Cât costă un post de funcționar superior: ”Mă, tu realizezi că tu n-ai știut nimic pe lângă?”

O șefă din cadrul Ministerului Dezvoltării a fost condamnată la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, printr-o sentință a Tribunalului București, fiind găsită vinovată de trafic de influență și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru că a cerut șpagă 3000 de euro pentru a oferi subiectele de examen unei candidate care aplicase pentru un post de funcționar la departamentul de achizhiții publice în cadrul Ministerului Dezvoltării. Sentința Tribunalului București nu este definitivă.

Lavinia Alina Deaconu, care ocupa funcția de consilier evaluare-examinare din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației - Direcția Generală Programul Operațional Regional, a ajuns în fața instanței după ce a fost denunțată chiar de către femeia căreia îi dăduse, pe șpagă, subiectele de examen.

Afacerea dintre cele două femei, a demarat undeva la finalul anului 2020. Cele două se cunoscuseră recent într-un spital și dezvoltaseră o relație de amiciție. La începutul anului 2021, Ministerul Dezvoltării a scos la concurs mai multe posturi, printre care și cel de consilier, clasa I, gradul superior din cadrul Serviciului Verificare Achiziții Publice. Știind că amica ei, Lavinia Deaconu, lucrează în locul potrivit, femeia a contactat-o și i-a cerut detalii despre job.

Potrivit actului de acuzare, Lavinia Deaconu i-ar fi spus prietenei sale că examenul se poate aranja în schimbul sumei de 3000 de euro, bani care ar fi urmat să ajungă la un secretar de stat din Minister. În schimbul banilor, femeia urma să primească în timp util grila cu întrebări și răspunsurile aferente, astfel că examenul ar fi fost floare la ureche, iar jobul, asigurat.

Candidata a făcut imediat un împrumut la bancă și i-a dat prietenei sale suma de 15.000 de lei, în două tranșe, prima data 10.000 de lei și câteva zile mai târziu, diferența. Cu câteva zile înainte de examen, Lavinia Deaconu s-a ținut de promisiune și i-a trimis prietenei sale subiectele cu tot cu răspunsurile corecte.

În ziua examenului, organizat în data de 25 ianuarie 2021, ceva s-a întâmplat astfel că femeia care dăduse 15.000 de lei să primească subiectele s-a trezit că are de răspuns la cu totul altfel de întrebări, rezultatul la proba scrisă fiind de 20 de puncte, mult prea puțin pentru a fi ...citeste mai departe despre "Cum se negociază concursurile de angajare în Ministerul Dezvoltării. Cât costă un post de funcționar superior: ”Mă, tu realizezi că tu n-ai știut nimic pe lângă?”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spaga, #mita, #angajari stat, #concurs, #Ministerul Dezvoltarii , #Stiri Administratie