Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sova: Acciza la carburant va sustine constructia autostrazii Tg. Neamt-Tg. Mures

Sova: Acciza la carburant va sustine constructia autostrazii Tg. Neamt-Tg. Mures


Ministrul Transporturilor, Dan Sova, sustine ca tronsonul de autostrada Targu Neamt-Targu Mures ar putea fi realizat din banii obtinuti din acciza la combustibili, introdusa la 1 aprilie, in timp ce finantarea pentru tronsonul Ungheni-Iasi-Targu Neamt va fi asigurata din Fondul de Coeziune.

Dan Sova a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca tronsonul de autostrada Targu Neamt-Targu Mures va fi realizat din banii obtinuti din acciza la combustibili, introdusa la 1 aprilie, el apreciind ca lucrarile ar putea fi terminate pana la inceputul anului 2019.

"Tronsonul Targu Mures-Targu Neamt costa foarte mult si este si foarte dificil de facut, pentru ca este prin munte. Am propus premierului si vom analiza in guvern ca finantarea sa fie asigurata din acciza introdusa la 1 aprilie. Din acciza se ajunge la incasari anuale de 500 de milioane de euro. Este foarte posibil sa introducem aceasta bucata de autostrada pe acciza", a declarat ministrul Dan Sova.

El a afirmat ca in luna iulie se va proceda la o rectificare pozitiva pe bugetul CNADNR, in care vor fi prinsi banii colectati din acciza pe combustibili in perioada 1 aprilie - 30 iunie.

Potrivit lui Sova, celalalt tronson al autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures, respectiv Ungheni-Targu Neamt, va fi realizat din Fondul de Coeziune, anuntul licitatiei pentru efectuarea studiului de fezabilitate urmand sa fie publicat in cel mult zece zile. Sova a spus ca lucrarile la tronsonul Ungheni - Iasi- Targu Neamt ar putea incepe in toamna anului viitor, acestea urmand sa fie finalizate in octombrie 2017.

"Orice alt om din administratie sau om politic care vine si spune ca se poate face mai repede, va minte", a mai spus Dan Sova.

Intrebat cum explica faptul ca afirmatiile sale legate de realizarea autostrazii care sa lege Moldova de Ardeal vin pe finalul campaniei electorale pentru europarlamentare, Dan Sova a raspuns: "Imi pare rau ca-s alegeri. Nu se suprapune nimic, eu nu fac promisiuni, astea-s calendarele".

Majorarea accizei pentru carburanti, de 7 eurocenti pe litru, a intrat in vigoare, in 1 aprilie, avand ca efect cresterea cu 0,41 lei/litru a pretului la benzina cu plumb si fara plumb, motorina si petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1478 ori