Ce este important pentru oameni la un loc de muncă, în afară de bani. Cum va arată piața muncii în 2023

Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 00:32
1205 citiri
Ce este important pentru oameni la un loc de muncă, în afară de bani. Cum va arată piața muncii în 2023
Piața muncii este într-o continuă efervescență, iar angajatorii trebuie să le ofere angajaților și alte beneficii, pe lângă salarii, pentru a-i fideliza FOTO Pixabay

Piata muncii este intr-o continua efervescenta, iar angajatorii trebuie sa le ofere angajatilor si alte beneficii, pe langa salarii, pentru a-i fideliza.

Si anul 2023 se anunta dinamic pentru piata muncii. Sorina Faier, specialist in resurse umane, a explicat intr-un interviu pentru Ziare.com ce nevoi au angajatii de la un loc de munca si cum va arata anul 2023 din acest punct de vedere.

"Si in anul care tocmai se incheie, schimbarile pe piata muncii au fost numeroase si au avut un impact ridicat asupra asteptarilor si nevoilor angajatilor atat in privinta modului de lucru, cat si a beneficiilor si oportunitatile de dezvoltare. De aceea, este esential ca fiecare companie sa evalueze pachetele de beneficii si sa le adapteze in functie de specificul activitatii si de preferintele angajatilor.

Din discutiile cu top si middle managerii care ne trec pragul pentru interviuri, am aflat un top al beneficiilor care ar creste entuziasmul si interesul angajatilor de a ramane intr-o companie", a declarat pentru Ziare.com Sorina Faier, specialist HR.

Iata beneficiile care se anunta a fi cel mai des solicitate in 2023 de catre angajati, potrivit expertului in resurse umane.

Programul de lucru flexibil

Indiferent de forma pe care o are un program de lucru - orar flexibil, nesistematic, lucru in schimburi sau program comprimat - ajuta angajatii sa creeze un echilibru intre viata profesionala si cea personala si sa fie mai performanti. Asta arata si numeroase studii realizate de catre experti in ultimii ani, ca orele de lucru flexibile contribuie la cresterea productivitatii si motivatiei in companie. Cu toate acestea, multi antreprenori si directori sunt ingrijorati cu privire la beneficiile aduse de programul de lucru flexibil. In aceste cazuri, recomandarea este sa analizeze daca domeniul activitatii poate integra un program flexibil, sa discute cu angajatii despre preferintele lor legate de program si sa stabileasca o optiune potrivita atat nevoilor angajatilor, cat si ale companiei.

Oportunitatile de dezvoltare

Si beneficiile pentru formarea si dezvoltarea angajatilor sunt de mai multe feluri. Cele mai frecvente sunt sponsorizarile pentru cursuri, burse pentru studenti, traininguri sau programe de specializare.

Atunci cand angajatorii isi sustin angajatii in formarea si dezvoltarea profesionala, ei investesc in ang ...citeste mai departe despre "Ce este important pentru oameni la un loc de munca, in afara de bani. Cum va arata piata muncii in 2023" pe Ziare.com

#piata muncii, #munca, #locuri de munca , #Stiri Administratie