Sorin Rosca Stanescu, acuzat de fals in declaratii. 'A uitat' sa-si declare conturile din Elvetia

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 16:08
1413 citiri
Sorin Rosca Stanescu, acuzat de fals in declaratii. 'A uitat' sa-si declare conturile din Elvetia
Sursa foto: Evz.ro

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii, dupa ce acesta nu si-a trecut in declaratiile de avere conturi ale copiilor lui deschise la banci din Romania si Elvetia, unde detine 63.000 de euro si 177.000 de franci elvetieni.

De asemenea, Sorin Rosca Stanescu a fost declarat incompatibil de ANI.

Potrivit unui comunicat al Agentiei pentru Integritate, Sorin Rosca Stanescu nu a mentionat in declaratiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 si 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) detinute de copiii minori ai acestuia la banci aflate atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate.

Valoarea totala a activelor financiare nementionate de Sorin Rosca Stanescu in declaratiile de avere si care se regasesc la bancile aflate pe teritoriul Romaniei este de 63.638 euro, iar valoarea conturilor deschise la o institutie bancara din Elvetia este de 177.035 franci elvetieni (aproximativ 143.000 euro).

De asemenea, ANI a sesizat si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, avand in vedere existenta indiciilor temeinice privind posibila incalcare de catre Sorin Rosca Stanescu a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.

Pe de alta parte, ANI sustine ca Sorin Rosca Stanescu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 - 16 aprilie 2013, deoarece a detinut simultan calitatea de senator si functia de administrator in cadrul SC Aero Marina Club SRL.

Potrivit ANI, Sorin Rosca Stanescu nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, care prevad: "Calitatea de senator este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale".

Agentia mai arata ca Sorin Rosca Stanescu a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, iar senatorul liberal a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sorin Rosca Stanescu fals, #Sorin Rosca Stanescu ANI, #conturi Elvetia Rosca Stanescu, #avere Rosca Stanescu , #Stiri Administratie