Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare in dosarul FNI

Marti, 21 Februarie 2017, ora 12:19
1186 citiri
Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare in dosarul FNI
Foto: Arhiva Facebook/Sorin Ovidiu Vintu

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, marti, la 8 ani de inchisoare in dosarul FNI, decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti fiind definitiva.

Totodata, judecatorii au decis si confiscarea a 13 milioane de dolari de la omul de afaceri, informeaza Digi 24.

Vintu este acuzat in dosarul FNI de spalare de bani si instigare la delapidare.

Sentinta de marti este mai mare decat cea primita in prima instanta, unde Vintu a fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, magistratii dispunand atunci sa ii fie confiscate sapte milioane de dolari.

Fostul patron al Realitatea Media fusese trimis in judecata in dosarul FNI septembrie 2012.

Cercetarile au vizat devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), Bancii Agricola (BA), Bancii de Investitii si Dezvoltare - BID si Bancii Romane de Scont.

Aceasta este ce-a de-a treia condamnare definitiva pentru Vintu. El a ispasit deja pedepsele in dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita si, respectiv, cel privind favorizarea lui Nicolae Popa.

Omul de afaceri se afla insa acum tot dupa gratii. El fusese eliberat conditionat din penitenciar in 19 noiembrie 2014, insa pe 22 iulie 2016 a fost reincarcerat.

El mai are o condamnare, dar in prima instanta, la 10 ani si doua luni de inchisoare pentru faptele de care este acuzat in dosarul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor Petromservice, la care au fost comasate si pedepse din alte dosare ale omului de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vintu condamnat inchisoare FNI , #Stiri Administratie