Somerii care merg zilnic la serviciu, intr-o lume fictiva. Fenomenul joburilor false

Duminica, 31 Mai 2015, ora 08:50
1209 citiri
Somerii care merg zilnic la serviciu, intr-o lume fictiva. Fenomenul joburilor false

In Europa, unde somajul de lunga durata a atins cote alarmante, un fenomen aparent inedit se manifesta pe piata muncii: in afara altor optiuni, oamenii accepta slujbe false, la companii false.

New York Times scrie ca mii de companii virtuale din Europa, cu variate domenii de activitate, "angajeaza" personal. Falsii angajati vand produse false catre clienti falsi.

La Candelia, o companie de mobila din Lille, Franta, oamenii preiau comenzi din partea clientilor de pe tot cuprinsul tarii, dar si din Elvetia si Germania, negociaza cu furnizorii si pregatesc birourile si scaunele care vor fi livrate.

Sabine de Buyzer lucreaza in departamentul de contabilitate. Afacerea prospera. "Trebuie sa fim profitabili. Toata lumea munceste la capacitate maxima pentru a ne asigura ca vom reusi", spune de Buyzer.

Sunt cuvinte pe care orice sef si-ar dori sa le auda, insa in acest caz totul este o iluzie. Nimic nu este real: nici clientii, nici furnizorii, nici companiile de transport, nici ...citeste mai departe despre "Somerii care merg zilnic la serviciu, intr-o lume fictiva. Fenomenul joburilor false" pe Ziare.com

#someri Europa joburi false, #companii false, #somaj Europa , #Stiri Administratie