"Solidaritatea Sanitara" ameninta cu greve: Guvernul vrea sa "fure" cresterile de salarii de la 1 ianuarie 2018

Luni, 14 August 2017, ora 11:22
891 citiri
"Solidaritatea Sanitara" ameninta cu greve: Guvernul vrea sa "fure" cresterile de salarii de la 1 ianuarie 2018
Foto: Facebook / Solidaritatea Sanitara

Cadrele medicale din Federatia "Solidaritatea Sanitara" se opun mutarii contributiilor sociale de la angajator la angajat, sustinand ca este o inselatorie prin care bugetarii sunt pacaliti cu o o falsa crestere de salarii. Sindicalistii sunt gata sa blocheze sistemul public de sanatate daca Guvernul nu renunta la aceasta masura.

"Constatand ca mutarea contributiilor angajatorului in salariul de baza al angajatorului este o inselatorie la adresa salariatilor din sectorul bugetar, Guvernul intentionand sa-i pacaleasca cu o falsa crestere salariala, Federatia 'Solidaritatea Sanitara' anunta opozitia fata de aceasta masura, invitand salariatii din Sanatate sa i se alature la actiunile de protest pe aceasta tema", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sindicalistii din Sanatate denunta public ceea ce ei numesc "intentia ascunsa a Guvernului de 'a fura' cresterea salariilor cu 25% (anuntata pentru 1 ianuarie 2018) ", prin trecerea contributiilor de la angajator la angajat.

"A prezenta ca o crestere salariala mutare contributiilor angajatorului in salariul brut, adica a creste salariul brut fara a creste salariul net, in conditiile in care anunti aceasta masura ca fiind o crestere salariala este o inselatorie", arata sursa citata.

Prin urmare, a fost initiata o Petitie publica impotriva aceste masuri, care constituie "o forma de pregatire a altor forme de protest".

In comunicat se reaminteste ca in aceasta perioada se negociaza Contractul colectiv de munca la nivel de sectorul bugetar Sanatate, "actiune care ofera posibilitatea unei greve legale", se mentioneaza in comunicat.

"Reamintim guvernantilor pe aceasta cale ca exista deja mai multe nemultumiri legate de drepturile pe care salariatii risca sa le piarda, un numar semnificativ de angajati exprimandu-si deja disponibilitatea de a ne sprijini prin intermediul unor forme de protest. De asemenea, nemultumirea salariatilor este accentuata de pozitia Guvernului pe tema elaborarii unui nou Regulament de sporuri, ce risca sa conduca la semnificative pierderi salariale, existand intentia clara a participarii la proteste pe aceasta tema.

Ansamblul acestor actiuni de protest, care a adunat deja un numar de peste 11.000 de semnaturi, arata existenta unui grad semnificativ de nemultumire a angajatilor din Sanatate fata de o serie de masuri ale Guvernului, acesta riscand sa ia forma unui protest ce ar putea bloca intregul sistem public de sanatate", mai arata sursa citata.

Citeste mai multe ...citeste mai departe despre ""Solidaritatea Sanitara" ameninta cu greve: Guvernul vrea sa "fure" cresterile de salarii de la 1 ianuarie 2018" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#solidaritatea sanitara protest contributii angajator , #Stiri Administratie