Mircea Kivu: Societatea civila a devenit constienta de puterea ei dupa #Colectiv. Sa vedem cum o va folosi

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 12:00
901 citiri
Mircea Kivu: Societatea civila a devenit constienta de puterea ei dupa #Colectiv. Sa vedem cum o va folosi
Foto: Arhiva Ziare.com/Camelia Badea

Tragedia de la Colectiv trebuia sa se intample mai devreme sau mai tarziu, acolo sau in alta parte, pentru ca administratia este una "defecta", spune sociologul Mircea Kivu, in opinia caruia cea mai importanta schimbare produsa in anul care a trecut este faptul ca societatea civila a devenit constienta de puterea ei.

Intrebat daca ceea ce s-a intamplat la clubul Colectiv in urma cu un an se putea evita, Mircea Kivu ne-a spus ca, mai devreme sau mai tarziu, o astfel de tragedie era de asteptat sa se intample.

"Daca ne uitam la evenimentul in sine, bineinteles ca putea fi evitat. Artificiile puteau fi montate corect, izolarea salii putea fi facuta cu materiale necombustibile, caile de acces puteau fi dimensionate corect.... Ca fenomen, nu.

In conditiile in care controalele au mai degraba caracter punitiv, autorizatiile sunt acordate formal, patronii de localuri sunt interesati exclusiv de profit, o asemenea tragedie nu putea sa nu sa intample mai devreme sau mai tarziu, la ...citeste mai departe despre "Mircea Kivu: Societatea civila a devenit constienta de puterea ei dupa #Colectiv. Sa vedem cum o va folosi" pe Ziare.com

#comemorare Colectiv, #Mircea Kivu Colectiv, #societate civila Colectiv , #Stiri Administratie