Soarta plagiatorilor, la mana CCR: Curtea dezbate sesizarile PNL si Guvernului pe tema doctoratelor

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 08:12
864 citiri
Soarta plagiatorilor, la mana CCR: Curtea dezbate sesizarile PNL si Guvernului pe tema doctoratelor
Foto: Arhiva site CCR

Curtea Constitutionala dezbate, miercuri, doua sesizari privind OUG pe tema doctoratelor si a plagiatelor, una depusa de Guvern, iar alta de PNL.

Sesizarile ridica probleme de constitutionalitate cu privire la modul in care legea a fost adoptata in Parlament, precum si la prevederile modificate de Legislativ fata de forma Executivului.

Textul OUG a fost modificat de parlamentari in doua randuri: o data dupa ce ordonanta a ajuns in Parlament, iar a doua oara dupa ce presedintele Klaus Iohannis a retrimis-o spre reexaminare celor doua Camere.

Liberalii au anuntat ca sesizarea lor tine de nerespectarea regulamentului la adoptarea in plen a OUG, a precizat in octombrie liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu.

Senatorii au respins cererea de reexaminare, fiind mentinute modificarile Comisiei de Invatamant, prin care acordarea sau retragerea titlului de doctor va fi facuta de Senatul universitatilor, nu de ministrul Educatiei, CNATDCU ramanand o instanta de ...citeste mai departe despre "Soarta plagiatorilor, la mana CCR: Curtea dezbate sesizarile PNL si Guvernului pe tema doctoratelor" pe Ziare.com

#CCR ordonanta plagiate, #CCR doctorate, #CCR plagiat CNATDCU , #Stiri Administratie