Sindicalistii din penitenciare nu vor ca banii alocati victimelor infractiunilor sa fie controlati de DGASPC-uri si dau exemplul cazul Dragnea

Joi, 05 Iulie 2018, ora 09:26
1053 citiri
Sindicalistii din penitenciare nu vor ca banii alocati victimelor infractiunilor sa fie controlati de DGASPC-uri si dau exemplul cazul Dragnea
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) cere ca viitorul mecanism de protectie a victimelor infractiunilor sa nu fie in subordinea DGASPC-urilor judetene. Motivul: banii ar putea fi deturnati catre alte interese.

"Daca banii copiilor in dificultate pot fi deturnati in interes de partid, exista acelasi risc si pentru victimele infractiunilor," arata FSANP. Ei fac trimitere la cazul lui Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul Angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Proiectul lui Toader

Reactia sindicalistilor vine dupa ce Ministerul Justitiei a pus in dezbatere publica, marti, un proiect pentru modificarea si completarea Legii 211/2004 privind unele masuri pentru asigurarea protectiei victimelor infractiunilor. Este vorba de a pune in practica o Directiva Europeana veche de 3 ani, Directiva2012/29/UE de stabilire a unornorme minime privind drepturile, sprijinirea si protectia victimelor criminalitatii.

Potrivit proiectului, Serviciile pentru Sprijinirea Victimelor Infractiunilor se vor infiinta in cadrul serviciilor publice de asistenta sociala de la nivelul municipiilor, oraselor, comunelor, daca numarul solicitarilor justifica existenta unui astfel de serviciu pe raza lor administrativ-teritoriala.

"Pentru ca riscul ca banii alocati pentru protectia victimelor infractiunilor sa fie deturnati in scopuri politice este cat se poate de real, consideram oportun ca acest viitor mecanism de protectie a victimelor sa nu fie gestionat de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) . De acolo s-a demonstrat ca pot fi deturnati bani pentru partid prin angajari fictive", au mai precizat sindicalistii.

Discrepante intre victime si infractori

"Liviu Dragnea, inca presedintele Camerei Deputatilor,este condamnat in prima instanta pentru deturnarea banilor destinati copiilor aflati in dificultate, in interes de partid. Este, deci, extrem de posibil ca si banii destinati victimelor infractiunilor sa aiba aceeasi soarta daca acestia raman sub control politic si daca mecanismul institutional presupune incadrarea de personal la comanda politica", arata gardienii care ar fi riscurile.

FSANP arata ca exista discrepante majore intre resursele alocate victimelor si cele alocate infractorilor.1,2 milioane de Euro/an pentru victime, versus 1,3 miliarde de Euro/an pentru detinuti. Ar fi vorba de peste 1.000 de ori mai multe resurse aloc ...citeste mai departe despre "Sindicalistii din penitenciare nu vor ca banii alocati victimelor infractiunilor sa fie controlati de DGASPC-uri si dau exemplul cazul Dragnea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#DGASCP Dragnea, #FSANP Dragnea, #FSANP DGASPC , #Stiri Administratie