Sindicalist din penitenciare: Cresterea salariilor de la 1 ianuarie va fi anulata de inflatie

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 13:40
1139 citiri
Sindicalist din penitenciare: Cresterea salariilor de la 1 ianuarie va fi anulata de inflatie
Foto: Arhiva Ziare.com

Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), spune ca viitoarea crestere salariala, prevazuta de la 1 ianuarie, va fi una "anulata de inflatie", asta in conditiile in care celelalte drepturi salariale vor ingheta.

"Dupa ce ne-a incercat reactia cu un proiect de test, Ministerul Finantelor Publice publica proiectul de OUG privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene.

In ceea ce priveste salarizarea, pare in plus acea 1/4 din diferenta de pana la coeficientul din grila aplicabila in 2022, ceea ce - in concret - inseamna o crestere aproximativ egala cu rata inflatiei", este de parere Sorin Dumitrascu, presedintele FSANP.

Acesta mai spune ca marirea salariilor din 2018, de 25%, a fost anulata de transferul taxelor sociale de la angajator la angajat, iar viitoarea marire va fi anulata de inflatie.

"Asa cum in 2018 a fost acordata declarativ o marire salariala de 25%, care a fost anulata prin transferul taxelor sociale, incepand cu ianuarie 2019 Guvernul propune o crestere care este anulata de inflatie, avand in vedere ca alin. (3) din art. 34 din proiect prevede ca toate celelalte drepturi si elemente salariale ingheata", adauga Dumitrascu.

Inflatia a injumatatit cresterea pensiilor. Un milion de romani primesc pensia minima garantataSalariul minim creste de la 1 ianuarie 2019: Cum stam, de fapt, comparativ cu alte state UEOlguta Vasilescu spune ca de la 1 ianuarie cresc salariul minim si salariile profesorilor ...citeste mai departe despre "Sindicalist din penitenciare: Cresterea salariilor de la 1 ianuarie va fi anulata de inflatie" pe Ziare.com

#salarii inflatie, #cresteri salariale 1 ianuarie , #Stiri Administratie