Si Parchetul General reactioneaza la decizia CCR: Ancheta in cazul OUG 13 merge mai departe

Luni, 13 Martie 2017, ora 15:16
904 citiri
Si Parchetul General reactioneaza la decizia CCR: Ancheta in cazul OUG 13 merge mai departe
Foto: Digi 24 TV

Ministerul Public anunta prin intermediul unui comunicat de presa ca ancheta in dosarul deschis ca urmare a adoptarii controversatei ordonante de urgenta 13/2017 va continua chiar si dupa decizia Curtii Constitutionale a carei motivare a fost data publicitatii vineri.

"Potrivit dispozitiilor legale, procurorul are obligatia de a asigura, pe baza de probe, aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarile cauzei pe care a fost investit sa o solutioneze, controlul asupra actelor si masurilor dispuse de catre procuror fiind realizat de catre instanta de judecata", se arata intr-un comunicat remis, luni, presei de Ministerul Public.

Cauza se afla pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Investigatia este in curs si priveste urmatoarele fapte prevazute de legea penala: sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, fals intelectual", se mai arata in comunicatul remis presei de Ministerul Public.

Totodata, se reaminteste faptul ca dosarul a fost inregistrat la Sectia de urmarire penala si criminalistica ca urmare a declinarii acestuia de catre DNA, investita cu "o cauza privind savarsirea unor fapte prevazute de legea penala", respectiv: favorizarea faptuitorului; prezentarea cu rea-credinta de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei, sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri si fals intelectual.

Citeste mai multe despre decizia CCR:

CCR: DNA si-a depasit atributiile. Niciun ministru nu poate fi tras la raspundere pentru adoptarea actelor normative UPDATE Reactia Parchetului GeneralLivia Stanciu a facut opinie separata in CCR: Nu exista conflict DNA-Guvern, imixtiunea Ministerului Public nu poate fi stabilita

Un punct de vedere oficial dupa decizia Curtii Constitutionale a exprimat, luni, si DNA.

Spre deosebire de DNA, care a subliniat faptul ca evaluarea procurorilor se poate face numai de catre CSM, nu si de catre ministrul Justitiei, Parchetul General nu a facut referire la acest aspect.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineata, ca in cel mult doua saptamani va face o evaluare a activitatii procurorului general si a procurorului sef al DNA, ca urmare a deciziei CCR, urmand ca la final sa anunte daca ia sau nu masuri in privinta lor.

Tudorel Toader a sustinut ca evaluarea se va face dupa criterii "manageriale si profesionale" si ca nu au existat presiuni p ...citeste mai departe despre "Si Parchetul General reactioneaza la decizia CCR: Ancheta in cazul OUG 13 merge mai departe" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ancheta ordonanta continua decizie CCR , #Stiri Administratie