Sfantul Stefan, traditii si obiceiuri

Sambata, 27 Decembrie 2014, ora 08:18
1265 citiri
Sfantul Stefan, traditii si obiceiuri

Intotdeauna, in a treia zi de Craciun, pe 27 decembrie, Biserica noastra crestin-ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Apostol Intaiul Mucenic si Arhimandrid Stefan, condamnat la moarte in anul 33, de autoritatile iudaice, cel care a vestit si marturisit credinta in Hristos, deschizand drumul unui impresionant sir de martiri crestini, pedepsiti pentru credinta lor.

Sfantul Stefan era de neam ales si provenea din semintia lui Avraam. In limba greaca, Stefan inseamna "coroana" si se refera atat la ravna de care acesta a dat dovada in a face cunoscuta lucrarea lui Iisus Christos cat si la faptul ca el, Sfantul, este primul dintr-un nesfarsit sir de martiri din lumea crestina.

Misiunea Sfantului Stefan era aceea de a demonstra ca Iisus Christos este Mesia, cel prezis de prooroci in Vechiul Testament. Datorita ravnei si credintei sale, Dumnezeu l-a invrednicit cu puterea de a savarsi minuni si de a arata semne mari in popor.

Avad harul divin al minunilor, care-i insoteau adesea ...citeste mai departe despre "Sfantul Stefan, traditii si obiceiuri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#calendarul popular, #traditii si obiceiuri de Sfantul Stefan , #Stiri Administratie