Sevil Shhaideh, audiata la DNA in dosarul Belina: Sunt acelasi om, am respectat partidul - UPDATE

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 14:50
1099 citiri

Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, a fost miercuri audiata la DNA in dosarul Belina, in care este urmarita penal pentru abuz in serviciu.

Ea a sosit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie cu putin inainte de ora 14:00, ora la care era programata audierea sa, si a stat la rand la intrarea in sediul institutiei.

Sevil Shhaideh nu a dorit sa raspunda la intrebarile jurnalistilor care o asteptau.

Foto: Captura Digi24

UPDATE 14:50 La iesirea de la DNA, Sevil Shhaideh a spus ca inca nu a dat nicio declaratie in fata procurorilor si ca acestia au informat-o azi ca se va efectua o expertiza in dosar. Ministrul are posibilitatea sa recuze expertul desemnat de DNA si trebuie sa ia aceasta decizie pana maine.

"Nu am dat nicio declaratie in dosar, mi s-a comunicat ca se va efectua o expertiza si am posibilitatea de a recuza expertul. Trebuie sa iau decizia pana maine", a spus Shhaideh.

Intrebata ce parere are despre faptul ca premierul Mihai Tudose vrea sa o demita, ea a spus ca a fost numita ce Comitetul Executiv al partidului si tot acest for trebuie sa ia o decizie in privinta demiterii.

"Cred ca sunt acelasi om, am respectat partidul. Pe mine m-a numit CExN iar decizia va fi luata in CExN", a precizat ministrul.

Jurnalistii au insistat cu intrebarile referitoare la demisia sa, dar Sevil Shhaideh nu a vrut sa faca mai multe declaratii.

"Lasati-ma sa nu vorbesc despre pozitia mea in Guvern pe scarile DNA sau pe strada", a fost replica acesteia.

Presa a scris azi, citand surse, ca procurorii ar putea sa ii schimbe lui Sevil Shhaideh calitatea din dosarul Belina, devenind inculpat. In prezent, ea are calitatea de suspect.

Amintim ca, in 22 septembrie, DNA a anuntat ca Sevil Shhaideh este urmarita penal pentru abuz in serviciu, in dosarul "Insula Belina".

Totodata, in acelasi dosar, procurorii anticoruptie au cerut avizul Parlamentului pentru urmarirea penala a Rovanei Plumb, acuzata de complicitate la abuz in serviciu.

Vicepremierul Sevil Shhaideh este suspecta de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cand era secretar de stat la MDRAP, intr-un dosar conform caruia, in 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman. Ulterior, la doar cateva zile, au fost inchiriate tot ilegal unei firme private, sustin procurorii anticoruptie.

...citeste mai departe despre "Sevil Shhaideh, audiata la DNA in dosarul Belina: Sunt acelasi om, am respectat partidul - UPDATE" pe Ziare.com

#Sevil Shhaideh dosarul Belina , #Stiri Administratie