SERIAL Averile primarilor din Romania. Emil Boc - banii stransi dupa patru mandate la Primaria Cluj

Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 00:10
3455 citiri
SERIAL Averile primarilor din Romania. Emil Boc - banii stransi dupa patru mandate la Primaria Cluj
Foto: Facebook/Emil Boc

Ce averi aveau primarii marilor orase din Romania in 2016, atunci cand au castigat alegerile locale, si cum isi incheie, dupa patru ani, mandatele actuale, la capitolul bani. Ziare.com a analizat declaratiile de avere ale mai multor edili din tara si va prezinta un serial al evolutiei castigurilor si a bunurilor agonisite de acestia.

Emil Boc (53 ani) si-a inceput mandatul la Primaria Cluj in iunie 2016, ca membru al PNL. Nu este pentru prima data cand Boc ocupa aceasta functie. El a mai obtinut mandate in 2004, fiind candidatul Aliantei Dreptate si Adevar, in 2008 si 2012, din partea Partidului Democrat Liberal.

A fost presedintele Partidului Democrat Liberal din 2005 pana in 2012, iar in intervalul 22 decembrie 2008 - 6 februarie 2012 a fost prim-ministrul Romaniei. Este avocat in Baroul Cluj din 2000, de cand este si doctor in stiinte politice si filosofie politica. In plus, preda la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii la Facultatea de Drept, din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj.

Averea - inceputul mandatului

In declaratia de avere publicata in 2016, cand si-a inceput cel mai recent mandat ca primar al Clujului, Emil Boc a declarat 9 terenuri in satul Rachitele, judetul Cluj, dintre care patru paduri si trei fanete, toate mostenite. Edilul arata ca detine 3/20 cota parte.

Primarul din Cluj mai declara trei cladiri: un apartament in Cluj-Napoca, dobandit in 1995 prin cumparare, cu o suprafata de 63 de metri patrati, unde este titular de contract alaturi de sotia Oana Boc, si un alt apartament in Cluj cumparat in 2015, trecut pe numele fiicei Cezara Boc. In plus, detine o casa-cabana din lemn la Rachitele, provenita tot din mostenirea mai sus mentionata.

Boc mai noteaza in document un autoturism Peugeot fabricat in 2007, pe care l-a cumparat. Activele financiare ale primarului de Cluj, erau reprezentate in 2019 de mai multe depozite bancare, conturi si o polita de asigurare pentru fiica Patricia Boc, in mai multe monede: lei, dolari si euro.

Depozitele in lei declarate insumau 72.660 de lei. In declaratie mai apare un depozit de 4.345 de dolari si unul de 1.590 de euro, alaturi de un cont bancar trecut drept card, insiruind mai multe banci, de aproximativ 50.000 de lei.

La rubrica datorii, Emil Boc mentioneaza un imprumut pentru acoperirea cheltuielilor campaniei electorale din 2016, an in care a contractat un credit de 50.000 de lei Piraeus Bank, scadent in 2021.

Veniturile anuale decla ...citeste mai departe despre "SERIAL Averile primarilor din Romania. Emil Boc - banii stransi dupa patru mandate la Primaria Cluj" pe Ziare.com

#Emil Boc, #primar, #Cluj, #declaratii de avere, #mandat , #Stiri Administratie