Serbia, o destinatie aleasa cu grija de Sebastian Ghita. De ce?

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 21:19
933 citiri
Serbia, o destinatie aleasa cu grija de Sebastian Ghita. De ce?
Foto: Facebook/Adelin Petrisor

Sebastian Ghita a fost arestat in Serbia in noaptea de 13 spre 14 aprilie, dar va mai dura pana cand autoritatile romane vor reusi sa-l aduca in tara.

Multimilionarul roman a primit un mandat de arestare de 18 zile, perioada in care autoritatile romane trebuie sa trimita toate actele necesare extradarii.

Un judecator sarb va decide extradarea, decizie care poate fi contestata de catre ambele parti. In cazul in care autoritatile romane nu reusesc sa trimita toate documentele, termenul de 18 zile poate fi prelungit.

Sebastian Ghita, urmarit penal in mai multe dosare de coruptie, fiind acuzat de inselaciune, spalare de bani si trafic de influenta, a disparut in data de 19 decembrie de sub filajul realizat de DOS (Directia de Operatiuni Speciale) din Ministerul de Interne.

Dar fostul deputat PSD si proprietarul postului de televiziune Romania TV nu a ales Serbia intamplator. De ce spun asta?

Tara vecina nu este membra in Uniunea Europeana, Sebastian Ghita a infiintat firme la Belgrad si, in plus, la nivelul populatiei locale, dar si a autoritatilor exista un puternic sentiment anti NATO si anti Uniunea Europeana.

Acesta s-a format din cauza indelungatului razboi din deceniul 9 al secolului trecut, atunci cand Republica Federativa Iugoslavia s-a dezmembrat, iar capitala Serbiei, Belgradul, a fost bombardat de fortele NATO pentru actiunile criminale purtate de dictatorul Slobodan Milosovici si regimul sau impotriva minoritatii musulmane din Kosovo.

In data de 2 aprilie 2017, in Serbia, au avut loc alegeri prezidentiale. Prim-ministrul Aleksandar Vucic a castigat din primul tur, obtinand peste 50% dintre voturile alegatorilor.

Acesta face parte din categoria populistilor moderni, avand un discurs politic dual si neclar. Sustine atat continuarea negocierilor cu Uniunea Europeana, dar, in acelasi timp, e adeptul unei apropieri de Rusia lui Vladimir Putin.

In anul 2016, fostul premier al Serbiei, actualul presedinte, Aleksandar Vucic, a fost primit de Vladimir Putin, punand bazele unei relatii puternice intre cele doua state - Foto: Hepta.ro

"O mare majoritate a populatiei sarbe sustine continuarea drumului pentru integrarea Serbiei in Uniunea Europeana impreuna cu pastrarea legaturilor noastre traditionale cu Rusia si China", a declarat Aleksandar Vucic, in discursul tinut imediat dupa anuntarea rezultatelor.

"Ghita, pe langa legaturile lui cu serviciile secrete din Romania, afacerile pe care le-am documentat noi la RISE, contractel ...citeste mai departe despre "Serbia, o destinatie aleasa cu grija de Sebastian Ghita. De ce?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sebastian Ghita extradare Serbia, #Sebastian Ghita fuga in Serbia, #Serbia Rusia Putin , #Stiri Administratie