Senatorii juristi, de acord ca Gabriel Oprea sa fie urmarit penal pentru ucidere din culpa

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 14:37
1048 citiri
Senatorii juristi, de acord ca Gabriel Oprea sa fie urmarit penal pentru ucidere din culpa
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Comisia juridica a Senatului a adoptat un raport favorabil privind cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale a fostului vicepremier Gabriel Oprea, cu 8 voturi pentru si 2 impotriva.

Audierea lui Gabriel Oprea la Comisia juridica a durat mai putin de zece minute. Acesta a declarat, la iesirea de la audiere, ca masina cu care circula in momentul accidentului in care a murit politistul Bogdan Gigina circula cu viteza normala.

Avizul comisiei juridice este consultativ, votul privind inceperea urmaririi penale urmand a se da lunea viitoare, in plenul Senatului. Dosarul prin care DNA cere urmarirea penala a lui Gabriel Oprea contine 28 volume.

Pe 2 septembrie, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a solicitat Senatului sa formuleze cererea de efectuare a urmaririi penale fata de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de procurorii DNA de ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

DNA cere aviz pentru urmarirea penala a lui Oprea: E acuzat de ...citeste mai departe despre "Senatorii juristi, de acord ca Gabriel Oprea sa fie urmarit penal pentru ucidere din culpa" pe Ziare.com

#aviz pozitiv Gabriel Oprea, #comisie juridica Gabriel Oprea, #Gabriel Oprea ucidere culpa , #Stiri Administratie