Seful SRI si ministrul de Interne, audiati in Parlament: Alesii vor sa afle daca protestatarii au vizat "inlaturarea prin forta a institutiilor democratice"

Joi, 09 Februarie 2017, ora 11:00
2707 citiri
Seful SRI si ministrul de Interne, audiati in Parlament: Alesii vor sa afle daca protestatarii au vizat "inlaturarea prin forta a institutiilor democratice"
Foto: Arhiva/Ziare.com/Nicu Socol

Comisia pentru controlul SRI i-a invitat, joi, pe seful institutiei, Eduard Hellvig, pe ministrul de Interne, Carmen Dan, si sefi ai Jandarmeriei si Politiei, pentru a discuta despre violentele din timpul protestelor din Piata Victoriei si daca au avut loc tentative de "inlaturare in forta" a institutiilor democratice.

UPDATE 09:58 - Seful SRI Eduard Hellvig a ajuns la audierile din Parlament si nu a vrut sa raspunda la prea multe dintre intrebarile jurnalistilor, spunand ca presedintele Comisiei de control va face declaratii la finalul intalnirii.

Totusi, inainte sa intre la audieri, Hellvig a sustinut ca "niciodata in mandatul meu SRI nu va fi implicat politic intr-o activitate de asemenea gen".

UPDATE 11:00 - Ministrul de Interne, Carmen Dan, a ajuns la Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI. La sosire, Camern Dan nu a facut declaratii.

Sedinta Comisiei a fost convocata de presedintele ei, Adrian Tutuianu. El i-a trimis vineri o scrisoare cu patru intrebari directorului SRI, Eduard Hellvig, in legatura cu protestele de strada. Una dintre intrebari vizeaza daca s-a urmarit slabirea puterii de stat sau inlaturarea prin forta a institutiilor democratice ale statului.

Tutuianu a precizat ca a primit un material din partea SRI pe acest subiect, la scurt timp dupa transmiterea scrisorii, material pe care a anuntat ca membrii comisiei il vor studia.

El a mai declarat vineri, pentru News.ro, ca s-a facut o solicitare Serviciului Roman de Informatii pentru ca membrii Comisiei sa primeasca informatii in legatura cu violentele de la protestele care au avut loc in Piata Victoriei miercurea trecuta, urmand ca SRI sa dea curs acestei cereri, pentru clarificarea tuturor aspectelor.

Sedinta a inceput la ora 10:00.

Discutiile au loc si in contextul unor dispute intre ministrul de Interne, Carmen Dan, si SRI, ea acuzand ca nu a existat o buna comunicare institutionala.

Citeste mai departe despre "Seful SRI si ministrul de Interne, audiati in Parlament: Alesii vor sa afle daca protestatarii au vizat inlaturarea prin forta a institutiilor democratice UPDATE" pe Ziare.com

#proteste violente SRI audiat Parlament , #Stiri Administratie