Seful SRI a fost iar audiat in Parlament: Ce concluzii au fost in legatura cu "echipele mixte" SRI-DNA

Marti, 28 Februarie 2017, ora 21:21
793 citiri

Presedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a declarat, marti, dupa audierea directorului Serviciului, Eduard Hellvig, ca nu exista pana in acest moment informatii privind vreo posibila incalcare a legii in cadrul colaborarii SRI-DNA, precizand ca au fost date asigurari ca asa-numitele "echipe mixte" au actionat conform legii.

Intrebat care a fost concluzia discutiei dintre conducerea SRI si Comisia parlamentara de control cu privire la colaborarea SRI-DNA, Tutuianu a afirmat ca nu exista elemente privind posibile incalcari ale legii.

"Din informarea prezentata astazi si raspunsul la intrebari, nu au rezultat elemente de incalcare a legii. Asta nu inseamna ca cineva care se considera ca a fost prejudiciat in vreun fel de activitatea unor lucratori din SRI sau din Parchet nu are la dispozitie caile legale pentru a reclama o asemenea situatie", a afirmat el.

Tutuianu a precizat ca nu exista elemente care sa conduca la ideea ca vreunei persoane "i-au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale".

Intrebat despre existenta in protocoalele dintre SRI si Ministerul Public a notiunii de "echipe operative mixte", Tutuianu spune ca a primit asigurari ca activitatea a fost legala.

"Am intrebat si acest lucru, (...) am fost asigurati ca activitatea lucratorilor din SRI s-a limitat la atributiile prevazute de Codul penal si Codul de procedura penala", a spus el.

Tutuianu: "Directorul SRI a dispus denuntarea protocoalelor care nu mai sunt necesare, actuale sau utile"

De asemenea, Adrian Tutuianu, a anuntat ca directorul SRI, Eduard Hellvig, a dispus denuntarea de catre Serviciu a protocoalelor de colaborare interinstitutionale care nu mai respecta criteriile de necesitate, actualitate sau utilitate.

"In urma analizei realizate la SRI din dispozitia domnului Hellvig s-a constatat ca unele protocoale de colaborare nu mai corespund realitatilor juridice ori nu se coreleaza cu modificarile legislative intervenite de la momentul incheierii, iar altele dintre aceste protocoale si-au atins obiectivele. Ca urmare directorul SRI a hotarat denuntarea tuturor protocoalelor aflate in aceasta situatie, cu notificarea cosemnatarilor, inclusiv cele din domeniul justitiei care nu mai corespund criteriilor de necesitate, actualitate si utilitate", a declarat Adrian Tutuianu.

Senatorul a precizat ca protocoalele de colaborare reprezinta "o forma legala, fireasca in coperarea institutionala", existand acte normative unde este prevazuta expres ...citeste mai departe despre "Seful SRI a fost iar audiat in Parlament: Ce concluzii au fost in legatura cu "echipele mixte" SRI-DNA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tutuianu protocol DNA SRI , #Stiri Administratie