Seful Romsilva sustine ca Romania nu mai suporta asa de multi ursi si ar trebui sa mai omoram din ei

Luni, 12 Iunie 2017, ora 15:47
1376 citiri
Seful Romsilva sustine ca Romania nu mai suporta asa de multi ursi si ar trebui sa mai omoram din ei
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentru ca numarul ursilor din Romania a ajuns greu de gestionat, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, Ciprian Pahontu, sustine ca acestia ar trebui pur si simplu ucisi, deoarece relocarea nu functioneaza pe termen lung, iar europenii nu ii vor, desi i-am oferit.

"Gestionarea populatiei de ursi este una foarte serioasa si foarte controversata la ora actuala. Stiti ca acele cote de interventie s-au eliminat anul trecut. Nu stiu daca a fost o solutie buna sau care va fi solutia buna, dar, cu siguranta, populatia de urs din Romania este foarte mare, habitatul lor s-a restrans de-a lungul timpului si, cumva, numeric, aceasta populatie trebuie gestionata.

Ministerul Mediului este cel care coordoneaza partea de carnivore mari si animale ocrotite, iar partea de vanatoare este gestionata de Ministerul Apelor si Padurilor. In cazul ursilor, trebuie o analiza foarte serioasa a populatiei si o reglare numerica cred ca este absolut necesara, pentru ca habitatul nu cred ca mai suporta, ca si substanta, o populatie atat de mare de ursi", a declarat Ciprian Pahontu pentru Agerpres.

Acesta a explicat ca, atunci cand "densitatea e depasita", ursii vin si in zonele locuite. Iar oamenii gresesc, hranindu-i.

"Va dau exemplu: la Sinaia sunt cateva obiective, unde special le dau mancare, ca sa vina turistii. Cred ca un studiu bine fundamentat si o decizie la nivel guvernamental va trebui luata pe tema populatiei ursilor, pentru ca am vazut zilele acestea ca erau in Brasov, pe strada, in curtile oamenilor.

Metoda, cel putin de compromis in etapa aceasta, de relocare, nu cred ca va putea functiona, plus ca sunt foarte scumpe aceste relocari. Relocarea se face de echipe specializate, cu niste costuri foarte mari", a spus Pahontu.

The Guardian: O ursoaica a izolat castelul lui Dracula

Cetatea lui Vlad Tepes a fost inchisa publicului, din cauza ursilor care dau tarcoale

Potrivit acestuia, in Romania, sunt in prezent intre 6.500-7.000 de ursi, iar numarul e prea mare, calculat la potentialul de hrana, de adapost, de densitate: "Este o stiinta si la vanatoare. (...) Nu numai la urs, ci la toate speciile se face aceste calcul.

La urs, insa, trebuie facut ceva, pentru ca sunt si accidente nefericite, in care oamenii sunt raniti, ucisi, din pacate, gospodarii distruse si asa mai departe si care, in mod normal, nu ar trebui sa se intample".

Potrivit lui Ciprian Pahontu, la Ministerul Mediului va exista o intalnire pe aceasta tema in 14 ...citeste mai departe despre "Seful Romsilva sustine ca Romania nu mai suporta asa de multi ursi si ar trebui sa mai omoram din ei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pahontu vanatoare ursi, #vanatoare ursi Romania, #numar ursi Romania, #director Romsilva ursi Romania , #Stiri Administratie