Seful PPE vede o zi trista pentru Romania: Independenta Justitiei este in pericol

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 15:20
1236 citiri
Seful PPE vede o zi trista pentru Romania: Independenta Justitiei este in pericol
Foto: Facebook/ Joseph Daul

Dupa ce Senatul a adoptat, joi, si ultima dintre Legile Justitiei, presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, reactioneaza.

"Astazi e o zi trista pentru Romania si toti cetatenii romani care au manifestat in strada in apararea Justitiei. Separarea puterilor in stat este un pilon in democratie.

Sistemul de justitie nu trebuie pus niciodata sub control politic intr-un stat UE. Actiunile coalitiei de guvernare submineaza statul de drept din Romania.

Acestea sunt semnele unei demcoratii bolnave", a transims Daul printr-un comunicat de presa.

Acesta a semnalat ca modificarile aduse la Legile Justitiei si la Codurile Penale transforma tara intr-una slabita, fapt ce va destabiliza credibilitatea Romaniei.

"Modificarile la sistemul de justitie si amputarea DNA sunt alarmante. Intensificand controlul asupra institutiilor romane, socialistii isi maresc puterea, dar slabesc Romania. Stabilitatea si credibilitatea tarii este in joc", a mai spus presedintele PPE.

Acesta si-a exprimat sprijinul fata de magistratii, judecatorii, procurorii, dar si oamenii care manifesteaza impotriva coruptiei si care isi doresc o Justitie independenta in Romania.

"O justitie slabita inseamna mai multe coruptie, iar mai multa coruptie inseamna mai multa saracie pentru oamenii de rand", a subliniat Daul.

"Cu un an inainte de a prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene, cetatenii romani merita un guvern care apara statul de drept, lupta pentru independenta Justitiei si combate coruptia", a mai spus presedintele PPE.

Judecatorii cer Inaltei Curti sa sesizeze CCR si Comisia de la Venetia pe Statutul magistratilorDisputa in Senat. Tariceanu: In ultimii ani, Justitia din Romania a fost calcata in picioareToader spune ca si-a propus sa restabileasca "starea de normalitate" in Justitie si vrea sa regleze comportamentul magistratilor

A.D.... citeste mai departe despre "Seful PPE vede o zi trista pentru Romania: Independenta Justitiei este in pericol" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presedinte PPE reactie Justitie, #Joseph Daul reactie Legile Justitiei , #Stiri Administratie