Seful NATO da asigurari ca scutul antiracheta de la Deveslu "este in grafic"

Luni, 27 Mai 2013, ora 05:29
1035 citiri
Seful NATO da asigurari ca scutul antiracheta de la Deveslu "este in grafic"
Secretarul general Anders Fogh Rasmussen (stanga) in timpul intalnirii cu ministrul Apararii, Mircea Dusa. Foto: MApN

La sfarsitul saptamanii trecute, in timpul vizitei la Bucuresti, pe secretarul general al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Anders Fogh Rasmussen, a abordat si problema scutului antiracheta de la Devselu.

In cadrul discutiilor cu ministrul Apararii,Mircea Dusa, secretarul general al NATO a aratat,printer altele si ca la nivelul Organizatiei Nord-Atlantice trebuie conceput un plan riguros de actiuni care sa contracareze potentialele atacuri cibernetice.

Un alt subiect pe agenda discutiilor a fost scutul antiracheta. In timp ce secretarul general Anders Fogh Rasmussen a facut din nou cunoscut ca dezvoltarea capabilitatii NATO de aparare impotriva rachetelor balistice ramane una dintre prioritatile agendei politice si operationale ale Aliantei, ministrul Mircea Dusa a prezentat o informare despre stadiul lucrarilor de la la Deveselu.

"Sistemul de aparare antiracheta are o importanta strategica si reprezinta un element fundamental al asigurarii securitatii noastre si a tarilor din Sud-Estul Europei in fata amenintarilor. Recent am facut o vizita la Deveselu pentru a verifica personal stadiul lucrarilor si va asigur ca proiectul se va incadra in graficul deja stabilit", a concluzionat ministrul apararii nationale.

#scutul racheta de la Deveselu, #NATO scut antiracheta , #Stiri Administratie