Seful BRD, despre proteste: Ceea ce vedem azi e un exercitiu democratic

Joi, 09 Februarie 2017, ora 14:17
3213 citiri
Seful BRD, despre proteste: Ceea ce vedem azi e un exercitiu democratic
Foto: Facebook / Nicu Socol

Directorul general al BRD-Groupe Societe Generale, Francois Bloch, a declarat joi, ca ceea ce se intampla in acest moment in Romania este un exercitiu democratic si nu are nimic de-a face cu instabilitatea politica.

Bloch este al doilea bancher de top din Romania care vorbeste favorabil despre protestele din ultimele zile din marile orase din Romania.

"Nu sunt sigur ca putem vorbi in acest moment de instabilitate politica. Ceea ce vedem astazi este un exercitiu democratic, nu are nimic de-a face cu instabilitatea politica. Stabilitatea este importanta pentru business. Stabilitate privind cadrul de reglementare, stabilitate fata de clienti, stabilitate echipelor noastre, transparenta, predictibiliate, toate acestea elemente sunt foarte importante pentru noi fata de clienti", a afirmat Bloch, intr-o conferinta de presa dedicata prezentarii rezultatelor anuale.

Directorul BRD a vorbit despre clientii cu care lucreaza in Romania.

"Toti clientii au nevoie de vizibilitate, stabilitate si predictibilitate pentru a se pregati pentru viitor, pentru a-si planifica investitiile, de aceea treaba noastra ca banca este sa-i ajutam atat la tranzactii, cat si la creditare pentru ca ei sa-si atinga obiectivele ca indivizi sau ca firme. Deci stabilitatea este importanta", a completat Bloch.

BRD-Groupe Societe Generale a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pentru proprietarul unui apartament din Piata Victoriei, chemat la Politia Locala a Sectorului 1, dupa ce din apartamentul sau au fost proiectate diverse imagini pe sediul BRD din Piata Victoriei, in timp-ul protestelor. "Laurentiu Ion, noi nu avem nicio legatura cu citatia primita de tine. Daca ai nevoie de orice alte informatii care te-ar putea ajuta, te rugam sa ne scrii in privat", a scris banca, pe contul sau de pe Facebook.

Citeste de ce a fost chemat la Politie barbatul din apartamentul caruia s-au proiectat lasere in Piata Victoriei.

Este a doua reactie a unui bancher de top din Romania, care conduce o banca cu capital occidental, dupa cea a sefului Raiffeisen Bank.

Luni, presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a raspuns acuzatiilor liderului PSD Liviu Dragnea legate de prezenta sa la protestele din Piata Victoriei, explicand ca a fost in piata pentru ca ii pasa si afirmand ca era de asteptat ca unii ii vor exploata participarea la miting "intr-un mod total previzibil".

Citeste mai multe despre mesajul sefului Raiffeisen Romania, atacat dur de Dragnea: Imi p ...citeste mai departe despre "Seful BRD, despre proteste: Ceea ce vedem azi e un exercitiu democratic" pe Ziare.com

#sef BRD proteste ordonanta stabilitate , #Stiri Administratie