Sedinta de Guvern: Cinematografele, teatrele si restaurantele se vor deschide de la 1 septembrie

Luni, 31 August 2020, ora 10:39
578 citiri
Sedinta de Guvern: Cinematografele, teatrele si restaurantele se vor deschide de la 1 septembrie
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Guvernul a adoptat luni, 31 august, o ordonanta de urgenta care prevede noi masuri de relaxare. Astfel, de la 1 septembrie se va relua activitatea la institutiile de cultura si se vor deschide restaurantele in interior.

Reluarea activitatii se va intampla de la 1 septembrie, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ordonante de urgenta privind elaborarea Planului National de Relansare si Rezilienta, privind extinderea categoriilor de plati care pot fi efectuate online sau privind Programul de finantare "Electric Up" figureaza pe ordinea de zi a sedintei de guvern de luni.

Reuniunea Executivului a inceput inainte de sedinta comuna a Parlamentului in care va fi dezbatuta si votata motiunea de cenzura initiata de PSD.

Conform unui comunicat transmis de Guvern, in sedinta de luni, ar putea fi analizat proiectul de ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru elaborarea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR) necesar Romaniei pentru accesarea de fonduri externe rambursabile si nerambursabile in cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienta.

PNRR este documentul strategic al Romaniei care fundamenteaza prioritatile de reforma si domeniile de investitii la nivel national pentru instituirea Mecanismului de Redresare si Rezilienta (MRR). Sursa de finantare este reprezentata de fondurile alocate pentru Romania in cadrul MRR si in completare din surse alocate de la bugetul de stat.

PNRR are structura, domeniile de investitii, domeniile de reforma si alte componente stabilite conform MRR si face obiectul procedurilor de negociere cu Comisia Europeana. Prin aprobarea PNRR, Guvernul acorda mandat Ministerului Fondurilor Europene pentru a desfasura procedurile de negociere.

Proiectele de investitii publice aferente domeniilor care se finanteaza in cadrul PNRR trebuie sa respecte cumulativ o serie de conditii, inclusiv sa contribuie la ameliorarea starii economice si la cresterea capacitatii de rezilienta a Romaniei. Totodata, trebuie sa fie proiecte mature, cu un grad avansat de elaborare a documentatiilor tehnico-economice si cu angajamente ferme din partea beneficiarilor finali de incheiere a contractelor de achizitie publica sau a contractelor sectoriale, dupa caz, pana la sfarsitul anului 2022 pentru minimum 70% din valoarea alocata sub forma de grant si, respectiv, la sfarsitul anului 2023, pentru restul valorii alocate sub forma de grant. De asemenea, trebuie sa obtina avizul conform al structurii din cadrul Ministerului Fondurilor ...citeste mai departe despre "Sedinta de Guvern: Cinematografele, teatrele si restaurantele se vor deschide de la 1 septembrie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ludovic Orban, #PNL, #restaurante, #teatre , #Stiri Administratie