Sectoarele Capitalei contesta rezilierea contractelor de salubrizare

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 16:52
1689 citiri
Sectoarele Capitalei contesta rezilierea contractelor de salubrizare

Primariile de sector vor intenta recurs la hotararea Curtii de Apel Bucuresti prin care inceteaza contractelor de salubrizare aflate in derulare in Bucuresti, obligand totodata edilii sa organizeze noi licitatii pentru acest serviciu public, spun reprezentantii Prefecturii Capitalei.

Spre deosebire de edilii sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6, municipalitatea nu a decis inca daca va ataca decizia instantei, mai spun aceleasi surse.

Recursul suspenda executarea hotararii, ceea ce inseamna practic ca, pana la o decizie judecatoreasca definitva, sectoarele pot continua prestarea serviciilor de salubritate ca si pana acum.

Sectorul 5 nu avea incheiat contract pentru prestarea serviciului public de salubrizare.

In urma hotararii Curtii de Apel, prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, s-a intalnit joi cu reprezentanti ai administratiei locale din Capitala, precum si cu cei ai Consiliului Concurentei - institutie la solicitarea careia s-a decis in instanta incetarea contractelor de salubrizare aflate in derulare.

"Nu ne putem permite sa ramanem nicio zi fara serviciu de curatenie si doream sa stiu care este punctul de vedere si strategia partilor implicate in aceasta problema. Susupendarea salubritatii pentru cateva zile poate avea consecinte importante asupra sanatatii locuitorilor, ca sa nu mai vorbim ca suntem aproape de anotimpul rece si trebuie sa fim pregatiti pentru deszapezire. Pe de alta parte, toate procedurile solicitate de instanta si de Consiliul Concurentei vor trebui respectate si, indiferent daca se va lua la Consiliul General decizia delegarii serviciilor de salubritate la sectoare sau nu, licitatii transparente vor trebui organizate. Bucurestenii nu trebuie sa sufere in ceea ce priveste curatenia orasului", a declarat Atanasoaei, cu acest prilej.

Decizia Curtii de Apel a fost luata "in vederea asigurarii liberei concurente si egalitatii de tratament intre operatorii interesati sa intre pe aceasta piata", spun cei de la Consiliul Concurentei.

"Suntem incurajati de decizia Curtii de Apel care, in calitate de prima instanta, a admis actiunea Consiliului Concurentei in vederea restabilirii si mentinerii unui mediu concurential pe piata serviciilor de salubrizare din capitala. In continuare, suntem deschisi sa colaboram cu partile implicate pentru a rezolva cu celeritate disfunctionalitatile existente pe aceasta piata", spune presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

#sectoare contestare reziliere salubrizare, #firme salubrizare sectoare Bucuresti, #salubrizare Bucuresti , #Stiri Administratie