Secretarul general al NATO vine luni in Romania - se va intalni cu Iohannis si Tudose

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 22:17
1003 citiri
Secretarul general al NATO vine luni in Romania - se va intalni cu Iohannis si Tudose
Foto: Facebook/Jens Stoltenberg

Presedintele Klaus Iohannis il va primi, luni, la Cotroceni, pe Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, cu care va discuta despre viitorul summit al organizatiei din 2018 si alaturi de care va vizita Brigada Multinationala de la Craiova.

"Agenda intrevederii va include evaluarea concreta a stadiului implementarii deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varsovia, din anul 2016, si la Reuniunea la nivel inalt de la Bruxelles din mai 2017, precum si pregatirea agendei si rezultatelor viitorului Summit NATO din anul 2018.

Aspectele privind continuarea procesului de adaptare a Aliantei la mediul international complex de securitate, cu accent pe postura NATO de aparare si descurajare pe Flancul Estic, vor ocupa un loc important in cadrul discutiilor. Convorbirile cu inaltul oficial vor fi urmate de o declaratie comuna de presa", transmite Administratia Prezidentiala.

Cei doi oficiali vor participa si la deschiderea sesiunii plenare a celei de-a 63-a reuniuni a Adunarii Parlamentare a NATO care va avea loc, vineri, la Palatul Parlamentului.

Cu acest prilej, presedintele Romaniei va sustine un discurs in fata plenului AP NATO. Adunarea reuneste 266 de membri cu drepturi depline ai legislativelor din cele 29 de tari membre NATO, delegati din cele 12 tari asociate, din tarile cu statut de membri asociati mediteraneeni si observatori parlamentari.

Iohannis si Stoltenberg vor vizita impreuna, in dupa-amiaza zilei de luni, Brigada Multinationala NATO Sud-Est (MN BDE) de la Craiova.

"Constituirea acestei structuri NATO pe teritoriul Romaniei reprezinta unul dintre rezultatele importante ale tarii noastre decis de sefii de stat si de guvern la Summitul NATO de la Varsovia in anul 2016 pentru intarirea securitatii in regiune. Conjugand efortul Romaniei, al aliatilor si al NATO ca organizatie, aceasta structura reprezinta expresia principiilor care stau la baza Aliantei Nord-Atlantice - solidaritatea si unitatea", a informat Presedintia.

In programul vizitei lui Stoltenberg figureaza si o intrevedere cu prim-ministrul Mihai Tudose, luni, la Vila Lac 1. Intrevederea va fi urmata de declaratii de presa comune. ...citeste mai departe despre "Secretarul general al NATO vine luni in Romania - se va intalni cu Iohannis si Tudose" pe Ziare.com

#Jens Stoltenberg vizita Romania, #Jens Stoltenberg intalnire Iohannis, #Jens Stoltenberg intalnire Tudose , #Stiri Administratie