Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Secretarul de stat Achim Irimescu paraseste Ministerul Agriculturii

Secretarul de stat Achim Irimescu paraseste Ministerul Agriculturii


Achim Irimescu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, responsabil cu relatia cu autoritatile europene si proiectele internationale, paraseste institutia condusa de Daniel Constantin.

Contactat de Business24, Irimescu s-a rezumat sa spuna ca nu si-a dat demisia din functie si probabil este o modificare facuta din considerente politice. Achim Irimescu va reveni la Bruxelles in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei.

Fostul secretar de stat a fost "urecheat" de premierul Ponta in toamna anului trecut dupa ce a declarat ca "cel mai probabil" se va reduce TVA si la carne. In replica premierul Ponta a declarat la acea data:

"Nu s-a sfatuit cu noi domnul secretar de stat de la Agricultura, cand a vorbit de TVA la carne si cred ca a gresit. Cred ca intai trebuie sa spunem noi si pe urma sa anunte el, dar era asa, mai entuziast, probabil se intalnea cu producatorii de carne".

La Ministrul Agriculturii, Irimescu se ocupa printre altele, de pregatirea noului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru 2014-2020 sau de desfasurarea parteneriatului cu China prin care Romania urma sa exporte 4-5 milioane de oi.

"Ambasadoarea Chinei a venit la mine si ne propune sa facem o baza pentru export de carne de vita, oaie si porc, dar si de cereale catre China. Ei fiind stat comunist sunt pe principiul ca trebuie sa faca parteneriatul cu statul, insa noi ca minister trebuie sa avem un parteneriat public-privat in care sa realizam o colectare a animalelor sacrificate. Deci ne trebuie un depozit undeva langa mare. Suntem in faza de tatonare, insa, de principiu, am creionat ideile", a declarat la finalul lunii noiembrie Achim Irimescu pentru Business24.

In ceea ce priveste noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR), secretarul de stat investiona sa il simplifice foarte mult: de la 24 de masuri, din 2014 vor fi doar 14. In plus, urmarea ca birocratia sa fie mult redusa astfel incat fondurile europene sa ajunga la cat mai multi fermieri, a declarat intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Business24 Achim Irimescu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Doctor in economie agrara, Irimescu a lucrat in perioada 1998-2002 in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei la Bruxelles, unde a reprezentat Romania in Comitetul Special Agricol.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3066 ori