Sebastian Ghita s-ar fi plimbat prin 10 tari inainte de a fi retinut in Serbia: Din Turcia pana in Franta

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 13:03
2853 citiri
Sebastian Ghita s-ar fi plimbat prin 10 tari inainte de a fi retinut in Serbia: Din Turcia pana in Franta
Foto: Ziare.com

Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut in capitala Serbiei, Belgrad, in noaptea de joi spre vineri, dupa aproape patru luni in care acesta s-ar fi deplasat prin mai multe tari, pe tot cuprinsul continentului.

Anchetatorii citati de Digi 24 sustin ca, pe langa Serbia, Ghita a mai trecut si prin alte tari din apropierea Romaniei si din Balcani - Ungaria, Bulgaria, Turcia, Grecia, Muntenegru si Croatia.

De asemenea, Sebastian Ghita ar fi trecut si prin tari occidentale - Austria, Italia si Franta. Polistitii cred ca omul de afaceri a putut circula prin aceste state cu ajutorul documentelor false de identitate.

Potrivit IGPR, "in momentul depistarii, cel in cauza a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezinta insemnele unui stat din UE", fiind vorba despre Slovenia.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca a fost urmarit fratele lui Ghita, care initial s-a aflat la Istanbul, dupa care a plecat catre Serbia. Conform surselor citate, cand Ghita a fost prins erau impreuna. Omul de afaceri avea permis de conducere si buletin sloven si a fost dus la un birou de politie din Belgrad.

Au existat zvonuri ca Ghita se afla in Serbia, inca de luna trecuta

Informatia ca Sebastian Ghita s-ar afla in Serbia a aparut inca din luna martie. Citand surse oficiale din randul anchetatorilor, televiziuni de stiri si alte site-uri au relatat atunci ca omul de afaceri ar fi fost localizat in aceasta tara, dupa zvonuri ca ar fi in Turcia sau in Moldova.

In schimb, oficiali ai Politiei Romane au infirmat aceasta ipoteza: "Nu confirmam informatia aparuta in spatiul public privindu-l pe inculpatul Ghita Sebastian. Nici noi, nici procurorul de caz".

Si procurorul general Augustin Lazar a declarat in acel moment ca este falsa informatia potrivit careia Sebastian Ghita ar fi fost localizat in Serbia.

"Eu stiu ca este o informatie falsa. Este falsa", a raspuns procurorul general.

La randul sau, premierul Sorin Grindeanu a spus la acea vreme ca informatiile aparute in spatiul public privind localizarea lui Sebastian Ghita nu sunt corecte.

Sebastian Ghita a disparut in urma cu patru luni

Sebastian Ghita, patronul Romania TV, a disparut pe 21 decembrie 2016, cand a reusit sa fuga de politistii care il urmareau. El a fost initial dat in urmarire nationala dupa ce a incalat termenii controlului judiciar.

Ulterior, a fost inclus de Europol pe lista "Europe's Most Wanted Fugitives", a celor mai cautati infractori fugari ...citeste mai departe despre "Sebastian Ghita s-ar fi plimbat prin 10 tari inainte de a fi retinut in Serbia: Din Turcia pana in Franta" pe Ziare.com

#tari fugit Sebastian Ghita, #Sebastian Ghita retinut Belgrad, #Sebastian Ghita prins Serbia , #Stiri Administratie