Sebastian Ghita a fost eliberat de sarbi

Vineri, 26 Mai 2017, ora 16:30
1092 citiri

Fostul deputat PSD Sebastian Ghita a fost eliberat din arest, in Serbia, dupa ce a platit cautiunea stabilita de instanta sarba.

Cautiunea a fost fixata de catre un judecator al instantei supreme la 200.000 de euro, cu aprobarea procurorului general sarb, transmit televiziunile de stiri.

Fostul deputat PSD trebuie sa indeplineasca insa mai multe conditii. In primul rand, nu are voie sa paraseasca Belgradul si trebuie sa se prezinte de doua ori pe luna la politie, pe 1 si 15 ale lunii.

In plus, autoritatile sarbe i-au confiscat pasaportul.

Ghita, greu de extradat

Pe 19 mai, cand a fost audiat la instanta suprema a Serbiei, Ghita a spus ca refuza sa fie extradat si a insistat ca dosarele in care este investigat sunt politice si a sustinut ca este persecutat politic.

In acelasi timp, avocatul sau a depus o solicitare prin care cere sa ii fie revocata masura arestului preventiv si sa fie inlocuita cu cea a arestului la domiciliu.

Ministrul sarb al Justitiei va fi cel care va decide daca se va aproba sau nu extradarea, putand chiar sa ii acorde azil politic.

Pe 12 mai, au aparut informatiile ca Ghita va fi audiat in Serbia intr-o sedinta secreta, in vederea extradarii. Insa cand videoconferinta a fost organizata, Ghita a refuzat sa dea declaratii pe motiv ca nu e reprezentat in acel moment de avocatul dorit de el. Si asta cu toate ca avocatii lui Ghita au fost cei care facusera cererea ca fostul parlamentar sa participe prin videoconferinta la procesele pe care le are in Romania.

Ghita a fugit din tara la sfarsitul anului trecut, in timp ce se afla sub control judiciar. Dupa luni de cautari si dupa ce a fost dat in urmarire internationala, el a fost gasit si arestat la Belgrad.

Omul de afaceri este implicat in cinci dosare, in unele fiind trimis in judecata, in timp ce in altele e urmarit penal si cu cerere de arestare.

Sebastian Ghita a fost retinut la Belgrad. S-a legitimat cu acte falseMinisterul Justitiei a trimis 475 de pagini in Serbia pentru extradarea lui Ghita. De ce s-a prelungit termenulSebastian Ghita, greu de extradat: Ce pasi mai trebuie facutiAudierea lui Ghita va fi reluata in 6 iunie. Avocatii sai au spus ca nu au avut timp sa pregateasca apararea

F.N. ...citeste mai departe despre "Sebastian Ghita a fost eliberat de sarbi" pe Ziare.com

#Ghita eliberat Serbia, #Ghita cautiune Serbia, #Ghita extradare Serbia, #Ghita arestat Serbia , #Stiri Administratie