Se va mai scrie in inchisori pentru pedepse mai mici? Ce planuri are ministrul Justitiei

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 15:14
676 citiri
Se va mai scrie in inchisori pentru pedepse mai mici? Ce planuri are ministrul Justitiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea care le permitea detinutilor sa obtina reducerea pedepsei pentru lucrarile stiintifice scrise dupa gratii este acum suspendata, dupa ce au fost descoperite numeroase plagiate ale puscariasilor-vedete.

Insa aceasta situatie nu va ramane permenent asa. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, intr-un interviu pentru Agerpres, ca vrea ca aceasta dispozitie sa ramana. Textul legii va fi insa modificat, astfel incat va fi o singura reducere a pedepsei, de 20 de zile, pentru toate lucrarile scrise dupa gratii.

"Pentru ca nu am gasit argumente suficiente pentru abrogare din partea institutiilor cu care lucram, vom mentine aceasta dispozitie. Pozitia Ministerului Justitiei va fi sa se reintoarca la textul asa cum a fost el formulat atunci cand Legea 254/2013 a fost elaborata. Si textul guvernului atunci spunea ca beneficiul primit pentru toate lucrarile, pentru lucrari stiintifice, deci asta inseamna pentru toate lucrarile, este de 20 de zile. Cum timpul este scurt, nu avem ...citeste mai departe despre "Se va mai scrie in inchisori pentru pedepse mai mici? Ce planuri are ministrul Justitiei" pe Ziare.com

#detinuti carti stiintifice inchisoare reducere pedeapsa , #Stiri Administratie