Huliganii au distrus protestul pasnic din Bucuresti. S-au batut cu jandarmii, au dat foc unui chiosc si au gonit manifestantii

Joi, 02 Februarie 2017, ora 01:15
5663 citiri

Un grup de cateva zeci de persoane a deturnat, miercuri seara, protestele pasnice de la Bucuresti, la care au participat 150.000 de oameni, la apogeul manifestatiei populare, aruncand cu sticle, cu torte si cu petarde spre jandarmi. Mai mult, au incendiat un chiosc de ziare din Piata Victoriei si s-au batut cu oamenii legii.

Din primele informatii reiese ca huliganii care au initiat violentele la protestul pasnic sunt membri ai galeriilor Rapid si Dinamo, care veneau de la un meci de handbal dintre Steaua si Dinamo.

Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene si au cerut incetarea protestelor si evacuarea Pietei Victoriei. Huliganii au reusit ce si-au propus, astfel ca multimea care demonstra in pace de mai bine de 12 ore a fost dispersata.

Peste 100 persoane au fost retinute si audiate chiar in sediul Guvernului.

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT, confruntarile dintre huligani si jandarmi:

01:01 - Marius Militaru, ofiter la Jandarmeria Romana, a postat pe Facebook imagini cu "armele" pe care le aveau huliganii asupra lor.

00:58 - Realitatea Tv mai transmite ca SRI a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a avut informatii despre prezenta ultrasilor in Piata Victoriei si ca acestea au fost transmise catre Ministerul Afacerilor Interne.

"Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice. In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu-IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP", informeaza SRI, potrivit News.ro.

00:56 - Peste 100 persoane au fost retinute si audiate, in urma incidentelor din Piata Victoriei. Multi dintre ei au recunoscut ca au fost platiti si au spus cine sunt persoanele care le-au dat banii, informeaza Realitatea Tv.

00:50 - Manifestatia din Piata Victoriei din Capitala s-a incheiat. Toti cei care protestau pasnic au plecat insa au promis ca se vor intoarce joi in strada.

00:42 - Creste numarul celor raniti la proteste. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat, la Antena 3, ca doi protestatari si trei jandarmi au fost raniti si spitalizati, da ...citeste mai departe despre "Huliganii au distrus protestul pasnic din Bucuresti. S-au batut cu jandarmii, au dat foc unui chiosc si au gonit manifestantii" pe Ziare.com

#proteste ordonante cod penal , #Stiri Administratie