Se anunta iar mare protest in Piata Victoriei. Tema de duminica: sustinerea DNA

Marti, 28 Februarie 2017, ora 10:37
1064 citiri
Se anunta iar mare protest in Piata Victoriei. Tema de duminica: sustinerea DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii se aduna din nou, duminica, in Piata Victoriei, iar de data aceasta protestul va avea ca tema sustinerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Manifestantii se vor aduna in fata Guvernului incepand cu ora 15:00, dupa cum se arata pe pagina de Facebook a evenimentului, si vor cere depolitizarea Curtii Constitutionale.

Asta dupa ce CCR a admis luni sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind existenta unui conflict intre puterile statului, aparut in urma declansarii de catre procurorii DNA a unei anchete privind modul in care a fost elaborata ordonanta 13, intre timp abrogata. CCR a stabilit astfel ca investigatia DNA a perturbat activitatea Guvernului.

De mentionat este si faptul ca DNA a anuntat luni ca a decis sa trimita la Parchetul General dosarul privind ordonanta 13.

Insa organizatorii protestului de duminica sustin ca "daca DNA nu ar fi cercetat maniera in care OUG 13 a fost adoptata, nu am fi aflat astazi ca Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul oferise in prima faza un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care sedinta a fost amanata pana la ora 21:00, pentru a fi redactat un nou aviz, de aceasta data pozitiv. Azi (luni - n.red.) am aflat ca DNA a trecut peste limite in anchetarea acestui dosar".

"Dar daca nu era de competenta acestei institutii, cine ar trebui sa scoata la iveala aceste nereguli si de ce nu a facut-o?", este intrebarea pusa pe reteaua sociala.

D.T. ...citeste mai departe despre "Se anunta iar mare protest in Piata Victoriei. Tema de duminica: sustinerea DNA" pe Ziare.com

#protest Piata Victoriei, #protest sustinere DNA, #protest depolitizare CCR , #Stiri Administratie