Scandalul transplanturilor: Ministerul Sanatatii face ancheta la spitalul Sfanta Maria

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 12:44
1044 citiri
Scandalul transplanturilor: Ministerul Sanatatii face ancheta la spitalul Sfanta Maria
Foto: Facebook/Florian Bodog

Ministerul Sanatatii efectueaza o ancheta, miercuri, la Spitalul Sfanta Maria din Capitala pentru a afla daca se pot realiza interventii chirurgicale de transplant de plamani.

Ancheta este realizata de o echipa de la Agentia Nationala de Transplant si de una de la Directia de Sanatate Publica, anunta Realitatea TV.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, s-a intalnit, miercuri dimineata, cu primarul Gabriela Firea si dupa intrevedere a anuntat ca va face un cotrol la Sfanta Maria.

"Am dispus ca Agentia Nationala de Transplant sa efectueze un control la spitalul Sfanta Maria in vederea evaluarii situatiei la momentul de fata pentru a putea sa ia o decizie in cunostinta de cauza si imi vor da un raport. La Sfanta Maria nu vorbesc de o reacreditare. Directia medicala a spitalelor din Bucuresti mi-a facut o solicitare de a verifica exact conditiile existente la momentul de fata in vederea includerii sau nu in programul de transplant.

In functie de raportul ANT, daca va fi cazul, voi trimite si corpul de control. Se vor verifica toate standardele pe care trebuie sa le indeplineasca o clinica in vederea transplantului. Dansii au o grila de evaluare care cuprinde absolut tot, dotare, curcuite, specialisti. Acea acreditare s-a dat in urma cu un an, stim ca acolo nu s-a facut niciun transplant, nicio modificare, iar eu, ca ministru, am dispus o verificare a conditiilor", a declarat ministrul dupa intalnirea cu Gabriela Firea, informeaza Mediafax.

Ministrul a declarat ca miercuri sau joi ar urma sa primeasca raportul de la Agentia Nationala de Transplant si apoi va avea o discutie cu reprezentantii AKH.

"Mi-am fixat o intalnire telefonica cu domnul profesor de la AKH Viena. Nu suntem singurii afectati de decizia de la Viena, ci este si Slovenia care are aceeasi problema pentru ca ei si-au redus foarte mult capacitatea, practic spatiul pe care fac transplantul. Am avut o intalnire cu presedintele Asociatiei Transplantatilor care m-a rugat ca orice decizie iau sa o discut si cu dansii si sa primeze siguranta pacientilor", a completat Bodog.

Amintim ca spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral contractul prin care erau realizate interventii de transplant pulmonar romanilor inscrisi pe lista, lucru despre care ministrul Sanatatii a spus ca este ilegal.

In acest caz au reactionat si cei de la Eurotransplant, organismul care reglementeaza transplanturile pulmonare. Un membru al Eurotransplant a transmis ca autoritatile romane inca nu i-au contactat ...citeste mai departe despre "Scandalul transplanturilor: Ministerul Sanatatii face ancheta la spitalul Sfanta Maria" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ancheta spital Sfanta Maria, #acnheta spital transplanturi, #scandal transplanturi , #Stiri Administratie