Satul din România nominalizat ca fiind unul dintre cele mai atractive din întreaga lume. A primit titlul ”Best Tourism Village”

Luni, 13 Martie 2023, ora 16:38
1120 citiri
Satul din România nominalizat ca fiind unul dintre cele mai atractive din întreaga lume. A primit titlul ”Best Tourism Village”
Imagine de la decernarea premiului FOTO News

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) anunţă, luni, că Răşinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de ”Best Tourism Village”, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Arabia Saudită. Oferta turistică a zonei a fost prezentată la eveniment în cadrul unui stand.

”Răşinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de „Best Tourism Village”, într-o ceremonie găzduită de Guvernul Arabiei Saudite şi organizată de UNWTO. Premiul va fi adus în România de către domnii Cătălin Canciu, secretar de stat MAT, şi primarul comunei Răşinari, Bucur Bogdan”, anunţă, luni, MAT, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, evenimentul cu tema ”Turismul care schimbă vieţi”, desfăşurat la AlUla - Arabia Saudită, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor pentru turism din întreaga lume, precum şi ambasadori, ”fapt ce a creat o ocazie unică de a promova angajamentul global de a transforma turismul într-un motor pentru dezvoltarea rurală”.

”Subiectul a fost reluat şi în cadrul discuţiilor informale pe care secretarul de stat Cătălin Canciu le-a avut cu ministrul turismului al Arabiei Saudite, Ahmed al Khateeb, şi cu secretarul general la UNWTO, Zurab Pololikashvili, din perspectiva eforturilor României de creştere a bunăstării comunităţilor din zonele rurale”, a mai transmis ministerul.

Instituţia a predcizat că Răşinari, din judeţul Sibiu, este marele câştigător al României în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei mondiale ”Best Tourism Villages”, lansată de UNWTO. Satul a fost selectat, conform regulamentului, din peste 130 de candidaturi, provenite din 57 de ţări.

Oferta turistică a zonei a fost prezentantă, la eveniment, în cadrul unui stand pus la dispoziţie de organizatori.

Satul Răşinari, aflat la doar câţiva kilometri de municipiul Sibiu, face parte din zona denumită Mărginimea Sibiului.

Mărginimea Sibiului este o zonă etnografică unică în România situată la vest de Sibiu, limitată la sud de valea Sadului şi la nord de valea râului Sălişte, ce cuprinde 18 localităţi: Boiţa, Sadu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tălmăcel, Răşinari, Poplaca, Gura Râului, Orlat, Fântânele, Sibiel, Vale, Sălişte, Galeş, Tilişca, Rod, Poiana Sibiului şi Jina.

Potrivit autorităţilor locale din Sibiu, ...citeste mai departe despre "Satul din România nominalizat ca fiind unul dintre cele mai atractive din întreaga lume. A primit titlul ”Best Tourism Village”" pe Ziare.com

#sat, #Romania, #premiu, #turism , #Stiri Administratie