Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Santierul Naval Constanta a dat in judecata Guvernul in urma licitatiei pentru corvete

Santierul Naval Constanta a dat in judecata Guvernul in urma licitatiei pentru corvete
Solicitarea de anulare a licitatiei pentru corvete ceruta de Santierul Naval Constanta, in calitate de reclamant, impotriva Guvernului Romaniei, prin Ministerul Apararii Nationale, are termen la Curtea de Apel Constanta in data de 16 ianuarie.

Potrivit datelor oficiale, prezentate in portalul Curtii de Apel Constanta, dosarul, de contencios administrativ si fiscal, a fost deschis la Sectia a II-a civila de catre Santierul Naval Constanta SA, in calitate de reclamant, impotriva Guvernul Romaniei, prin Ministerul Apararii Nationale.

Dosarul este in stadiul procesului de fond, obiectul acestuia fiind "anulare acte administrativ cu caracter normativ".

Dosarul figureaza ca fiind inregistrat la data de 19 octombrie 2018 si are ca prim termen data de 16 ianuarie 2019.

Prin acesta, Santierul Naval Constanta SA solicita anularea in tot a HG nr. 48 / 2018", act normativ care fundamenteaza derularea procedurii de achizitie aferenta Programului de inzestrare esential "Corveta multifunctionala".

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achizitie aferenta Programului de inzestrare esential "Corveta multifunctionala", a prezentat ministrului Apararii, Gabriel Les, un raport de informare cu privire la acest subiect, informeaza MApN.

"Secretarul de stat a adus la cunostinta faptul ca Departamentul pentru Armamente, prin semnatura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel, in temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea in deplina legalitate a procedurii, de natura sa afecteze realizarea interesului national de securitate in ceea ce priveste Programul de inzestrare esential Corveta multifunctionala, informeaza Ministerul Apararii, printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, avand in vedere sesizarea catre Parchet, precum si faptul ca, la aceasta data, exista un litigiu pe rolul Curtii de Apel Constanta prin care Santierul Naval Constanta S.A., ca parte la "Asocierea dintre Naval Grup Franta si Santierul Naval Constanta S.A.", solicita "anularea in tot a HG nr. 48 / 2018", act normativ care fundamenteaza derularea procedurii mai sus amintite, "secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achizitie, pana la clarificarea aspectelor semnalate".

Citeste si:

MApN suspenda procedura de achizitie a corvetelor multifunctionale si sesizeaza Parchetul Militar

Castigatorul licitatiei de miliarde pentru noile ...citeste mai departe despre "Santierul Naval Constanta a dat in judecata Guvernul in urma licitatiei pentru corvete" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1149 ori