Premiera in sectorul farmaceutic. Sanofi va produce 125 de milioane de vaccinuri Pfizer/BioNTech pentru Uniunea Europeana

Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 11:54
795 citiri
Premiera in sectorul farmaceutic. Sanofi va produce 125 de milioane de vaccinuri Pfizer/BioNTech pentru Uniunea Europeana
FOTO Pixabay

Laboratorul francez Sanofi va produce vaccinul impotriva COVID-19 al concurentilor sai Pfizer/BioNTech in semestrul al doilea al anului, "o premiera" in sectorul farmaceutic, a afirmat Olivier Bogillot, presedintele Sanofi France, miercuri la postul de radio RTL, aparand totodata strategia grupului sau, noteaza AFP.

Sanofi a anuntat miercuri dimineata, intr-un comunicat, la o ora dupa ce o dezvaluise presei, ca va da acces celor de la Pfizer si BioNTech la liniile sale de productie incepand din vara.

Decizia intervine in contextul dificultatilor pe care le intampina producatorii vaccinurilor autorizate impotriva COVID-19 in fabricatia pe scara larga.

In aceste conditii, Sanofi "va prelua ultimele etape de fabricatie pentru a furniza peste 125 milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru Uniunea Europeana", arata comunicatul.

Premiera in sectorul farmaceutic

Dupa cum a subliniat Olivier Bogillot la RTL, productia pentru un concurent "este o premiera", dar "miza nu este catusi de putin economica, ci (este) capacitatea de a le distribui cat mai rapid posibil".

Bogillot a aparat alegerile strategice ale companiei, puternic criticata pentru intarzierea principalului sau vaccin candidat.

"Moderna si BioNTech au facute aceasta alegere (a tehnologiei inovatoare a ARN mesager, n.red.) si pentru ca era singura tehnologie pe care o aveau. Noi aveam mai multe optiuni. Am ales o optiune pe care o stapaneam", a explicat el, cu referire la vaccinul ce utilizeaza proteina recombinata dezvoltat de Sanofi in colaborare cu britanicii de la GSK.

Insa acest vaccin, care fusese anuntat initial pentru vara lui 2021, nu va putea fi gata la timp dupa studii clinice dezamagitoare. Vaccinul "va ajunge pana la sfarsitul anului. Ne asteptam sa avem o foarte buna eficacitate", a afirmat Bogillot. "Vom explora de asemenea eficacitatea acestui vaccin pe variantele coronavirusului", a mai precizat el.

VIDEO Senatoarea AUR Diana Sosoaca a plecat din studioul Antena 3 dupa un schimb dur de replici cu Mihai Gadea: "Se vede ca sunteti abuzata"Pensia de stat va fi 32% din ultimul salariu doar in anumite conditiiToate pensiile vor fi recalculate. Anuntul facut de ministrul Muncii, Raluca TurcanVIDEO Podul de peste Dunare de la Braila: inginerii se pregatesc pentru suspendarea celor 81.000 de kilometri de cabluriVIDEO Povestea copilului crescut intr-un orfelinat al groazei si ajuns director de scoala: "Am luat ce e mai bun de la oameni" ...citeste mai departe despre "Premiera in sectorul farmaceutic. Sanofi va produce 125 de milioane de vaccinuri Pfizer/BioNTech pentru Uniunea Europeana" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#pfizer vaccin, #vaccin COVID 19, #Uniunea Europeana, #sanofi , #Stiri Administratie