Salariul minim va creste de la 1 ianuarie 2016, dar cu plafonarea taxelor si impozitelor

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 08:40
992 citiri
Salariul minim va creste de la 1 ianuarie 2016, dar cu plafonarea taxelor si impozitelor
Foto: Ziare.com - Arhiva

Reprezentantii Guvernului au promis sindicalistilor ca salariul minim brut va fi majorat la 1.200 lei incepand de la 1 ianuarie 2016.

Liderul sindical Bogdan Hossu a declarat pentru Profit.ro ca promisiunea a fost facuta de reprezentantii Ministerului Muncii la intalnirea avuta vineri cu sindicalistii.

Majorarea salariului minim va fi decisa printr-o hotarare de guvern care va fi aprobata pe 30 decembrie. Singurul lucru care a mai ramas de stabilit este suma la care vor fi calculate impozitele si taxele.

"Avem promisiunea ca salariul minim va fi majorat la 1.200 lei din ianuarie 2016. Mai trebuie doar stabilita una dintre cele doua variante luate in calcul: salariu minim de 1.200 lei - pentru care exista un consens al tuturor actorilor sociali - dar cu impozite si taxe egale cu cele calculate pentru un salariu de 1.050 lei si, respectiv, un salariu minim de 1.200 lei neconditionat, aceasta ultima varianta fiind cea a sindicatelor", a spus Hossu.

Potrivit ...citeste mai departe despre "Salariul minim va creste de la 1 ianuarie 2016, dar cu plafonarea taxelor si impozitelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariul minim economie creste ianuarie, #salariu minim economie majoreaza , #Stiri Administratie