S-au interzis tigarile aromate si mentolate. JTI: Nu va scadea fumatul. Va pierde si statul, si comerciantul, si producatorul

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 14:31
931 citiri
S-au interzis tigarile aromate si mentolate. JTI: Nu va scadea fumatul. Va pierde si statul, si comerciantul, si producatorul
Foto: Arhiva Ziare.com

Camera Deputatilor a adoptat marti interzicerea tigarilor cu arome si a celor mentolate. Legea depinde acum doar de semnatura presedintelui Iohannis.

Potrivit actului normativ, vom mai gasi la magazin tigari mentolate pana in 2019, in schimb cele cu arome dispar oficial mai devreme, din 20 mai 2017.

De la aceeasi data, legea mai prevede ca pachetele de tigari vor fi vandute cu o imagine mai dura, care acopera 65% din suprafata, pe ambele fete.

Desi intentia e clara, descurajarea fumatului, un obicei nociv pentru sanatate, Gilda Lazar, director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova si Bulgaria, a sustinut pentru Ziare.com ca aceste schimbari nu vor face sa scada numarul fumatorilor.

In schimb, "ambalajele vor fi mai usor de contrafacut, pentru ca elementele de identificare a marcii nu vor mai fi la fel de vizibile", spune reprezentanta companiei producatoare de tigari.

In plus, produsele interzise vor fi in continuare disponibile pe piata ...citeste mai departe despre "S-au interzis tigarile aromate si mentolate. JTI: Nu va scadea fumatul. Va pierde si statul, si comerciantul, si producatorul" pe Ziare.com

#tigari mentolate interzise, #tigari arome interzise, #imagini pachete tigari schimbate , #Stiri Administratie