Rusia cere OMS sa-i inregistreze accelerat si sa-i precalifice vaccinul impotriva COVID-19 Sputnik V

Marti, 27 Octombrie 2020, ora 19:26
594 citiri
Rusia cere OMS sa-i inregistreze accelerat si sa-i precalifice vaccinul impotriva COVID-19 Sputnik V
Imagine generica FOTO Pixabay

Rusia a depus la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) o cerere de precalificare a primului sau vaccin impotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, Sputinic V, a anuntat marti Fondul suveran rus, relateaza AFP.

Implicat in dezvoltarea acestui vaccin, Fondul suveran a anuntat intr-un comunicat ca a depus o cerere de "inregistrare accelerata si o precalificare" a Sputnik V la OMS.

Rusia "este una dintre primele tari din lume care cere OMS precalificarea vaccinului sau impotriva noului coronavirus", subliniaza autoritatile.

"In contextul pandemiei, inregistrarea accelerata a vaccinului potrivit procedurii (OMS) va face vaccinul rus accesibil tuturor intr-un termen mai scurt in comparatie cu procedurile convetionale", se precizeaza in cmunicat.

"O preselectie reusita va permite vaccinului Sputin V sa fie inclus pe lista medicamentelor folosite de (...) de catre tari la cumparari angro de medicamente", se precizeaza in comunicat.

Rusia a anuntat la inceputul lui august ca a dezvoltat si inregistrat "primul" vaccin impotriva covid-19 pus la punct de Centrul de Cercetare Gamaleia din Moscova impreuna cu Ministerul rus al Apararii.

In Rusia, inregistrarea de catre autoritati este o etapa prealabila fazei finale a testelor clinice.

Denumit Sputinik V - o trimitere la primul satelit artificial din Istorie conceput de Uniunea Sovietica -, el a fost primit cu scepticism in lume, mai ales pentru ca nu a atins faza finala a testelor la momentul anuntului.

O mare parte a elitei politice a anuntat insa ca se vaccineaza, iar Vladimir Puitn a citat exemplul uneia dintre fiicele sale.

Guvernul rus spera sa desfasoare masiv vaccinul in tara in lunile urmatoare.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat luna aceasta ca Rusia a inregistrat aldoilea vaccin impotriva noului coronavirus. ...citeste mai departe despre "Rusia cere OMS sa-i inregistreze accelerat si sa-i precalifice vaccinul impotriva COVID-19 Sputnik V" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia, #OMS, #vaccin, #Covid 19, #sputnik v , #Stiri Administratie