Romanii testeaza produse din Belgia, la patru luni de la izbucnirea scandalului alimentelor de proasta calitate

Luni, 12 Iunie 2017, ora 20:14
1774 citiri
Romanii testeaza produse din Belgia, la patru luni de la izbucnirea scandalului alimentelor de proasta calitate
Foto: Ziare.com

Autoritatile romane au demarat testele comparative in scandalul alimentelor de calitate mai slaba vandute in Europa de Est, la patru luni de la declansarea acestuia.

Anuntul a fost facut de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Pleaca o echipa in Belgia si impreuna cu specialistii din Belgia si cu ajutorul ministrului Agriculturii din Belgia sa preleveze probe de acolo, in asa fel incat sa se poata face comparatia", spune Daea, citat de Digi 24.

Printre alimentele ce vor fi verificate in Belgia se numara ciocolata, crema de branza si conservele de peste.

Apoi, probele de acolo vor fi comparate cu cele recoltate de la produsele de pe rafturile romanesti. Asta in contextul acuzatiilor ca alimente sub aceeasi marca sunt mai slabe calitativ decat in Europa de Vest.

Autoritati din tari precum Bulgaria si Cehia fac deja verificari in scandaluri similare.

Amintim ca, in luna februarie, oficiali romani au trimis scrisori ministrilor Agriculturii din Belgia, Germania, Italia, Olanda si Franta, cerandu-le acordul pentru prelevarea de probe din alimente care sunt vandute acolo, de acelasi fel cu cele din Romania. Apoi, au asteptat raspunsul pana acum, iar intre timp au analizat alimentele care sunt vandute in magazinele din tara noastra.

Spre deosebire, oficialii din Cehia, Slovacia, Ungaria si Bulgaria vor sa demonstreze ca alimentele vandute de marii producatorii in tarile din Europa de Est sunt mai slabe calitativ decat in Europa de Vest.

Un reprezentant al unui ONG cere ca produsele care au ingrediente diferite decat cele din vest sa fie vandute sub alta marca in tara noastra.

"Produsul A daca se gaseste in Franta, cu un anumit tip de ingrediente, cu un anumit tip de materie prima, sa se gaseasca la fel in toata Uniunea Europeana, in momentul in care acelui produs i se pune ceva specific pentru o anumita tara, i se schimba ceva la ingrediente sau la materia prima, sa aiba o alta denumire si atunci avem doua produse diferite", a precizat Sorin Mierlea, reprezentant de ONG.

Se cer masuri in scandalul produselor inferioare vandute in Europa de Est: Daca e piata unica, sa fie aceeasi calitateEuropa de Est fierbe ca primeste alimente mai proaste, ministrul Agricuturii cere ragaz sa se convinga ca e asaScandalul alimentelor inferioare vandute in Europa de Est: Un singur produs neconform a fost descoperit in Romania ...citeste mai departe despre "Romanii testeaza produse din Belgia, la patru luni de la izbucnirea scandalului alimentelor de proasta calitate" pe Ziare.com

#scandal alimente slabe Europa de Est, #teste alimente Belgia, #alimente calitate slaba Romania, #scandal calitate alimente Europa Est , #Stiri Administratie