Romanii sunt cu ochii pe Guvern: Se anunta noi proteste miercuri si duminica

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 15:00
5689 citiri
Romanii sunt cu ochii pe Guvern: Se anunta noi proteste miercuri si duminica
Foto: Ziare.com

Noi proteste sunt anuntate miercuri, cand va avea loc sedinta de Guvern in care vor fi discutate din nou gratierea si modificarile codurilor penale.

"Miercuri iesim in strada in cazul in care anuntul ministrului este unul care nu tine cont de ce au cerut strada si multe alte organizatii si institutii", se arata pe pagina de Facebook evenimentului NU Legii Gratierii si Amnistiei.

Dupa dezbaterea organizata, luni, de Ministerul Justitiei pe ordonantele de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, Florin Iordache a anuntat ca nu renunta la initiative, dar ca va mai lucra la forma si modalitate de adoptare, urmand ca miercuri sa vina cu "acte coerente".

Potrivit unor surse Ziare.com, Guvernul va duce gratierea in Parlament, prin proiect de lege, unde calculele politice arata ca are oricum sanse sa treaca, avand in vedere majoritatea confortabila de care se bucura PSD.

In schimb, modificarile la codurile penale, adica acele masuri despre care institutiile din justitie au avertizat ca ar duce la dezincriminarea abuzului in serviciu, a conflictului de interese si ar face inutila institutia denuntatorului, ar urma sa fie adoptate prin ordonanta de urgenta.

Scenariul a fost confirmat ulterior de presedintele Comisie juridice din Senat, social-democratul Serban Nicolae, la Antena3.

Nou mars si duminica

De asemenea, inca un protest este anuntat si pentru duminica, 5 februarie, in Capitala si in Baia Mare, dar numarul oraselor este posibil sa creasca in zilele urmatoare.

Protestul din Bucuresti va incepe la ora 17:00 in Piata Universitatii, iar de la ora 18:00, oamenii vor pleca in mars, potrivit paginii de Facebook a evenimentului. Tot la ora 17:00 se vor strange si oamenii din Baia Mare la Palatului Administrativ - Prefectura Maramures.

Amintim ca la inceputul lunii ianuarie, proiectul de ordonanta de urgenta privind gratierea colectiva si proiectul de ordonanta de urgenta privind modificarea codurilor penale au fost postate pe site-ul Ministerului Justitiei. Au urmat reactii de dezaprobare din partea reprezentantilor magistratilor si societatii civile, culminand cu proteste in strada in Bucuresti si numeroase orase din tara.

La protestul de duminica seara au participat peste 50.000 de oameni in Capitala si peste 40.000 in alte zeci de orase din tara.

Printre acestia s-a numarat si Mike Ormsby, scriitor si fost jurnalist BBC, care a transmis ca romanii trebuie sa iasa in strada pentru a-si apara tara.

Citeste si D ...citeste mai departe despre "Romanii sunt cu ochii pe Guvern: Se anunta noi proteste miercuri si duminica" pe Ziare.com

#protest duminica gratiere, #protest duminica Bucuresti, #protest duminica gratiere amnistie , #Stiri Administratie