Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii si bulgarii se intalnesc la Ruse pentru discutii privind agricultura

Romanii si bulgarii se intalnesc la Ruse pentru discutii privind agricultura


Cooperarea romano-bulgara in domeniul agriculturii va fi discutata la o reuniune ce va avea loc joi, la Ruse, informeaza ministerul de resort al Bulgariei.

Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale, si Vladimir Alexandru Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA), se vor intalni in acest oras cu viceministrii din Ministerul bulgar al Agriculturii Burhan Abazov si Iavor Ghecev.

La discutii vor fi abordate subiecte legate de politica UE in domeniul agriculturii, cresterea animalelor, agricultura ecologica. Accentul va cadea asupra contactele directe intre cele doua tari si crearea unui targ agricol comun. Elaborarea unor masuri pentru sprijinirea fermierilor din regiunile de munte si schimbul de experienta in ceea ce priveste cerintele sanitar-veterinare pentru fermele si intreprinderile de prelucrare a laptelui vor face de asemenea obiectul reuniunii.

Se va discuta si despre cooperarea in domeniul pescuitului si sprijinul reciproc in negocierile la nivel european legate de piata de produse din pescuit.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1366 ori