LIVE Romanii se intorc la Guvern: Asteptam demisia! Daca nu, pasnic ocupam Palatul Victoria si Casa Poporului

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 08:45
5907 citiri
LIVE Romanii se intorc la Guvern: Asteptam demisia! Daca nu, pasnic ocupam Palatul Victoria si Casa Poporului
Foto: Ziare.com

Zeci de mii de romani au iesit marti noaptea in strada in Bucuresti si in numeroase orase din tara, infuriati de modul in care Guvernul i-a sfidat atat pe ei, cat si institutiile din Justitie si organizatiile internationale si a adoptat modificarea Codurilor Penale prin ordonanta de urgenta.

Oamenii au scandat ore in sir "Demisia!", "Sobolanii" si chiar "Elicopterul", facand referire la caderea regimului Ceausescu, si au cerut alegeri anticipate, ingroziti de faptul ca in anul 2017, cand Romania este membra NATO si UE, PSD poate da o astfel de lovitura Justitiei pentru a-si scapa oamenii cu probleme penale, in frunte cu Liviu Dragnea.

Valul de indignare e atat de mare in intreaga tara incat oamenii nu au mai tinut cont ca miercuri e zi lucratoare si multi au anuntat ca isi iau concediu sa iasa si azi in strada pentru a apara Justitia, in speranta se mai se poate schimba ceva.

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT, desfasurarea protestelor din Bucuresti si din tara:

Vezi aici fotografii, filmari si principalele declaratii din noaptea de marti spre miercuri

08:44 - "Daca domnul Iohannis vine, si a anuntat ca vine, va prezida sedinta CSM", a transmis Mariana Ghena, presedintele CSM. "Vom vedea care este solutia pe care o vom pronunta", a adaugat Ghena, catalogand drept "graba" ceea ce a facut Guvernul marti seara. "La graba nu trebuie sa raspunzi cu graba", a adaugat presedintele CSM.

08:35 - Klaus Iohannis merge miercuri dimineata la sedinta CSM, anunta televiziunile.

08:32 - Pe usile de la intrarea in mai multe blocuri au aparut afise prin care li se cere oamenilor sa iasa in strada miercuri.

08:19 - Gimnasta Andreea Raducan a transmis un mesaj categoric pe Facebook, spunand ca pentru prima data in viata sa ii este rusine de tara sa.

"Dragi romani,

Astazi s-a notat in orice carte de istorie ca suntem un popor de hoti si mincinosi. Nu are rost sa ne mai ofuscam atunci cand persoane din alte tari ne catalogheza drept hoti. Romani=hoti. Tocmai le-am confirmat ca asa este. Cred ca este pt prima data in viata cand imi este rusine de tara in care traiesc. Sunt genul de om care obisnuieste sa-si promoveze tara cu tot ce are ea mai frumos, si sa-si 'spele rufele in familie'", a transmis gimnasta.

08:14 - Un protest este anunatat pentru miercuri seara la Sibiu. Oamenii sunt chemati la ora 19:00 in Piata Mare. "De azi iesim in strada in fiecare zi pana invingem! Sibiul spune NU legii gratierii, Sibiul nu accepta un guvern... citeste mai departe despre "LIVE Romanii se intorc la Guvern: Asteptam demisia! Daca nu, pasnic ocupam Palatul Victoria si Casa Poporului" pe Ziare.com

#proteste Guvern ordonanta cod penal Iordache, #protest Guvern , #Stiri Administratie