Romanii ies in strada impotriva gratierii: Mihai Sora si supravietuitori de la Colectiv merg, duminica, la Universitate UPDATE

Duminica, 22 Ianuarie 2017, ora 14:56
1279 citiri
Romanii ies in strada impotriva gratierii: Mihai Sora si supravietuitori de la Colectiv merg, duminica, la Universitate UPDATE
Foto: Facebook/Turnul Sfatului - Silvana Armat

Un nou protest fata de ordonantele de urgenta privind gratierea si Codul Penal, promovate de Ministerul Justitiei, este anuntat pentru duminica, la ora 17:00, in Piata Universitatii, de unde organizatorii vor sa plece in mars spre Palatul Victoria.

Filosoful Mihai Sora, dar si supravietuitori din clubul Colectiv anunta ca vor participa.

"Sa revenim la elefantii nostri.

In clipa de fata, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democratie romaneasca decat asaltul asupra Justitiei, prin ordonante de urgenta "cu dedicatie" pentru oligarhi.

Ei pot strecura un elefant sub pres ori dupa usa, in pivnita sau in pod, intotdeauna va ramane ceva pe dinafara: trompa. Si - cata vreme exista oameni care vad trompa elefantului, oameni carora le pasa de tara lor, de viitorul copiilor lor - nu este totul pierdut.

Maine (duminica) dupa-amiaza voi fi in Piata Universitatii", scrie pe Facebook Mihai Sora.

Si supravietuitori ai incendiului din clubul Colectiv au de gand sa iasa in strada.

Catalin Scanteie, victima a incendiului din 30 octombrie 2015, a iesit in strada si miercuri seara, impreuna cu sotia lui, Sanda, si ea victima in Colectiv.

"Am iesit in strada pentru ca ne-am saturat de hotie si coruptie. Mai grav este cand acesti corupti sunt la putere si ne conduc. Toti nelegiuitii vor fi scapati prin aceste legi, inclusiv cei vinovati de tragedia Colectiv. Se va iesi si duminica in strada, vom fi acolo, platind inca o data pretul ca traim in Romania, cerand din nou ca cei vinovati sa plateasca. Iertarea vine de la Dumnezeu, legea trebuie sa-si faca treaba", a spus pe Facebook Catalin Scanteie.

O alta victima din Colectiv, Tedy Ursuleanu, spune ca va iesi si ea duminica in Piata Universitatii:

"Nu putem sa mai inchidem ochii. Tot ce a incercat Vlad Voiculescu sa faca lunile astea s-a dus pe apa sambetei intr-o saptamana. E deja bataie de joc.

Nu pot decat sa sper ca se va ajunge la un alt noiembrie 2015, cert este ca se cere asa ceva, altfel nu vad sa se schimbe ceva, nu vad ca noii guvernanti sa sprijine mai departe populatia. Totul e pentru ei si atat.

Daca nu vor sa inteleaga de buna voie, s-ar putea sa se ajunga si acolo. E puterea oamenilor, glasul si nevoile lor nu mai sunt demult ascultati".

UPDATE 13:00 Initiativa Romania cheama romanii in strada pentru a cere retragerea Ordonantelor pe Justitie, dar si pentru a solicita demisia ministrului Justitiei, Florin Iordache.

"Ordonantele de urgenta isi produc efectele imedia ...citeste mai departe despre "Romanii ies in strada impotriva gratierii: Mihai Sora si supravietuitori de la Colectiv merg, duminica, la Universitate UPDATE" pe Ziare.com

#protest ordonante Justitie, #protest gratiere Piata Universitatii, #Mihai Sora protest gratiere , #Stiri Administratie