Romanii fug de spitalele din Romania. Numarul celor care ajung in Viena a crescut in acest an cu 116%

Joi, 22 Iunie 2017, ora 16:47
1448 citiri
Romanii fug de spitalele din Romania. Numarul celor care ajung in Viena a crescut in acest an cu 116%
Foto:Facebook/Wiener Privatklinik

Numarul pacientilor romani care s-au tratat la spitalul privat Wiener Privatklinik (WPK) din Viena a crescut cu 116%, ajungand la 320, in primele sase luni din 2017, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis joi de institutie.

Cele mai solicitate servicii medicale au fost cele de oncologie, in procent de 60%, urmate de cererea unei a doua opinii si serviciile de control (10%), ortopedie, traumatologie si medicina sportiva, dar si tratamentul afectiunilor cardiovasculare si ORL.

Pacientii romani reprezinta 20% din totalul pacientilor straini tratati in cadrul spitalului, fiind a doua nationalitate ca pondere, dupa pacientii din Federatia Rusa. Aproape 3.000 de pacienti internationali sunt diagnosticati si tratati in WPK.

"Unul dintre principalii factori care a favorizat afluxul mare de pacienti romani in prima jumatate a acestui an a fost deschiderea reprezentantei WPK in Bucuresti si largirea echipei de management a pacientilor internationali atat la Viena cat si la Bucuresti.

Aceasta echipa transmite dosarul medical al pacientului catre echipa medicala, obtine de la aceasta o propunere medicala initiala pe care o comunica pacientilor, consiliaza pacientii in alegerea doctorului potrivit pentru fiecare afectiune, si ofera pacientilor suport pentru deplasarea de urgenta si cazare la Viena.

Cei mai multi pacienti romani ajung la noi pentru o a doua opinie (second opinion) si tratamente medicale care nu sunt disponibile deloc sau nu la acelasi nivel de calitate in tara. Printre acestea se afla imunoterapia, cel mai modern tratament al cancerului, care nu este deocamdata disponibil in Romania", a declarat Ema Diea, directorul departammentului de marketing si business development al spitalului Wiener Privatklinik.

In 2016, WPK a inregistrat o cifra de afaceri de 70 milioane de euro, dintre care 40% a fost generata de pacientii internationali. Rata de ocupare a spitalului este de circa 85%. ...citeste mai departe despre "Romanii fug de spitalele din Romania. Numarul celor care ajung in Viena a crescut in acest an cu 116%" pe Ziare.com

#romani tratament boli strainatate, #spitalul privat Wiener Privatklinik, #spital Viena , #Stiri Administratie