Romanii, europenii cei mai nemultumiti de sistemul de sanatate

Joi, 26 Iunie 2014, ora 11:55
1368 citiri
Romanii, europenii cei mai nemultumiti de sistemul de sanatate

Romanii sunt cetatenii Uniunii Europene cei mai nemultumiti de ingrijirea medicala primita. La polul opus se afla belgienii, foarte putini dintre acestia avand nemultumiri fata de sistemul de sanatate.

71 la suta dintre cetatenii Uniunii Europene apreciaza ca buna calitatea ingrijirii medicale pe care o primesc in tara lor, insa nivelurile de satisfactie variaza semnificativ pe cuprinsul continentului.

Astfel, daca 97 la suta dintre locuitorii Belgiei considera ca sistemul lor medical este unul bun, in Romania doar un sfert dintre locuitori se declara multumiti de ingrijirea medicala primita, se arata intr-un studiu european, citat de Pharma Times.

Fata de anul 2009, cea mai mare crestere a gradului de multumire fata de sistemul de sanatate s-a inregistrat in Lituania - 65 la suta, in crestere cu 25 la suta fata de acum cinci ani. Cresteri importante s-au inregistrat si in Ungaria (19 la suta), in Malta si in Portugalia (13 la suta).

In schimb, in doar cinci tari, Spania, ...citeste mai departe despre "Romanii, europenii cei mai nemultumiti de sistemul de sanatate" pe Ziare.com

#Romania sistem sanatate, #Romania ingrijire medicala, #ingrijire medicala UE, #Romania multumire sistem medical , #Stiri Administratie