Romanii din Marea Britanie sustin financiar protestele din Romania

Luni, 13 Februarie 2017, ora 11:41
1615 citiri
Romanii din Marea Britanie sustin financiar protestele din Romania

De cele mai multe ori, romanii stabiliti in strainatate trimit bani acasa pentru a-i ajuta pe cei dragi. In ultimele zile, ca urmare a evenimentelor extrem de ingrijoratoare din tara, romanii din UK au avut si alte motive de a transfera bani, motive extrem de inedite.

Totul a pornit de la o observatie foarte interesanta. Pentru ca este o companie ce se supune multor reglementari, oferind transferuri sigure de bani peste hotare, TransferGo este obligata sa le solicite clientilor sai detalii legate de motivul pentru care fac o tranzactie.

De cele mai multe ori, raspunsurile sunt din categoria "pentru familie". In ultimele zile, insa, acestea au fost ceva mai nuantate. "Pentru iesit in strada", ne-a scris un client. "Pentru lupta impotriva coruptiei", a notat altul in dreptul campului legat de motivul transferul. "Pentru viitorul nostru", s-a exprimat foarte elegant un alt client care a trimis bani acasa in aceasta perioada.

Dupa ce a gasit aceste raspunsuri, echipa TransferGo a decis sa faca un sondaj rapid printre clienti pentru a afla mai multe. Raspunsurile au fost de-a dreptul impresionante.

"Nu pot sa fiu alaturi de cei care protesteaza acasa si atunci am trimis niste bani alor mei din Cluj sa mearga la Bucuresti", ne-a spus cineva.

O romanca plecata la munca in UK ne-a marturisit ca baiatul sau sta de trei zile pe strazi si protesteaza, iar suma transferata a fost modul sau de a-l sustine. "Nu am stiut cum atlfel sa ajut", ne transmite ea.

Altii au fost atat de impresionati de protestele din tara, incat s-au gandit chiar sa participe, dar nu le-a permis job-ul. "Daca puteam, ma urcam in avion si mergeam si eu in fata Guvernului, dar n-am reusit sa scap de la munca si atunci am sustinut un amic bun din Iasi sa mearga el", ne-a spus un client care a transferat bani in Romania.

In ultimele zile, sute de mii de romani au iesit in strada la Bucuresti, in marile orase din tara, dar si in marile capitale europene pentru a protesta. Nemultumirile lor au fost legate de o ordonanta de urgenta aprobata de Guvern in miez de noapte care ar fi adus grave modificari codurilor penale, in avantajul unor persoane suspectate sau condamnate de coruptie si alte infractiuni.

Din estimarile vehiculate in mass-media, peste jumatate de milion de persoane au protestat duminica, 5 februarie, ziua in care s-au inregistrat cei mai multi participanti. Guvernul a facut un pas inapoi si a adoptat o alta ordonanta care anuleaza efectele celei contestate de stra ...citeste mai departe despre "Romanii din Marea Britanie sustin financiar protestele din Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transfer bani UK, #transfer bani Romania, #proteste Romania , #Stiri Administratie