Romanii au cheltuit peste 40 de milioane de euro pe vacantele de Revelion: Care au fost destinatiile preferate

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 14:37
1766 citiri
Romanii au cheltuit peste 40 de milioane de euro pe vacantele de Revelion: Care au fost destinatiile preferate
Foto: Arhiva Ziare.com

In jur de 155.000 de romani si-au petrecut Revelionul in statiunile din tara, in crestere cu 7% fata de anul trecut, cheltuind aproximativ 155 de milioane de lei (34,4 milioane euro), cu 8% mai mult comparativ cu anul precedent, potrivit datelor estimative anuntate marti de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

De asemenea, in strainatate au calatorit prin intermediul agentiilor de turism, pentru petrecerea sarbatorilor de iarna din acest an, aproape 10.000 de romani, in crestere cu 22%.

Acestia au cheltuit in afara tarii, doar pentru servicii turistice, peste 6 milioane de euro, suma cu 23% mai mare fata de cea din anul anterior.

"Chiar daca sfarsitul de an a fost marcat de evenimente politice, economice si sociale atat pe plan intern, cat si extern, acestea nu i-au mai afectat pe turistii romani la fel ca in anii anteriori, ceea ce a determinat cresterea circulatiei turistice in preajma sarbatorilor de iarna", a mentionat FPTR.

Destinatiile din Romania au ...citeste mai departe despre "Romanii au cheltuit peste 40 de milioane de euro pe vacantele de Revelion: Care au fost destinatiile preferate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cheltuieli vacanta Revelion, #vacante exotice Revelion , #Stiri Administratie