Romania trimite in ajutorul SUA o echipa de specialisti in combaterea COVID-19

Luni, 25 Mai 2020, ora 00:00
1211 citiri
Romania trimite in ajutorul SUA o echipa de specialisti in combaterea COVID-19
Foto: Octav Ganea / INQUAM Photos

O echipa de 15 specialisti din Ministerul Apararii Nationale, alcatuita din cinci medici, cinci asistenti medicali si cinci militari specialisti in domeniul CBRN, va pleca luni, 25 mai, in SUA, pentru a oferi sprijin autoritatilor statului Alabama, in contextul masurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioada de aproximativ doua saptamani, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unitati de ingrijire si tratament medical de pe teritoriul statului Alabama si se va informa cu privire la modul in care sunt aplicate in SUA metodele de combatere a infectarii cu noul coronavirus atat in domeniul medical, cat si in ceea ce priveste apararea CBRN, se arata intr-un comunicat al MApN.

Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezinta un obiectiv major al politicii externe si de aparare a Romaniei. Dimensiunea de aparare reprezinta un pilon de baza al acestuia, se mai arata in comunicat.

Cooperarea dintre Romania si Statul Alabama se desfasoara sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat in anul 1993, program coordonat de Comandamentul Fortelor Americane din Europa (USEUCOM). ...citeste mai departe despre "Romania trimite in ajutorul SUA o echipa de specialisti in combaterea COVID-19" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutoare SUA, #echipa militara coronavirus, #misiunea SUA , #Stiri Administratie