Romania, tara europeana cu cei mai multi puscariasi in inchisorile UE

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 14:23
927 citiri
Romania, tara europeana cu cei mai multi puscariasi in inchisorile UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Dintre statele europene, Romania are cel mai mare numar de cetateni in inchisorile UE (in afara de tara de origine), conform unui raport intocmit de o echipa de jurnalisti care a strans date din 25 de state membre, mai putin Croatia, Malta si Cipru.

La nivel mondial, tara care are cei mai multi cetateni incarcerati in Uniunea Europeana este Marocul, se mai arata in raport. Aproximativ 11.700 de marocani sunt inchisi in UE, scrie EU Observer.

Romania urmeaza in clasament cu peste 11.500 de cetateni inchisi, Albania este pe locul 3, cu circa 5.700 de detinuti, Turcia pe locul 4 cu aproape 4.800 de puscariasi, iar Polonia pe locul 5 cu mai mult de 4.400 de condamnati.

Cifrele sunt din 2015 (cu exceptia celor din Franta, care sunt din 2014) si sunt estimari, pentru ca tarile folosesc metode de raportare diferite.

In raport se aprecizeaza ca romanii sunt, de regula, inchisi pentru infractiuni minore, cum ar fi jafuri si furturi din buzunare.

Cei mai multi ...citeste mai departe despre "Romania, tara europeana cu cei mai multi puscariasi in inchisorile UE" pe Ziare.com

#detinuti romani inchisori UE, #romani inchisori UE , #Stiri Administratie